Kanada tõukas Venemaa auti

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa väravavaht Igor Šestjorkin on silmitsi Kanada ründaja Matt Barzaliga.
Venemaa väravavaht Igor Šestjorkin on silmitsi Kanada ründaja Matt Barzaliga. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Olümpiavõitja Venemaa ei pääsenud veerandfinaalmängus Kanadaga kordagi juhtima, aga ei saa öelda, et nende võit olnuks kaugel. Kanada mängis maha nii 2:0, 3:2 kui ka 4:3 eduseisu, ent suutis lisaajal siiski mängu võita.

Suureks abiks osutus Kanadale venelaste 21-aastase ründaja Kirill Kaprizovi teenitud karistus, mis andis Kanadale võimaluse arvuliseks ülekaaluks neljakesi kolme vastu, mille realiseeris Connor McDavidi targast söödust väravaks Ryan O’Reilly.

Kaotus Kanadale katkestas Venemaa medaliketi – pärast 2014. aasta Sotši olümpiamängude veerandfinaalis Soome käest saadud kaotust oli võidetud medal järjest viiel suurturniiril (MMil 2014 kuld, MMil 2015 hõbe, MMil 2016 pronks, MMil 2017 pronks, OMil 2018 kuld). Nüüd naastakse koju tühjade kätega.

Kanadal on aga võimalus jätkata 2015. aasta MMini ulatuvat medaliketti. Toona ja aasta hiljem tuldi maailmameistriks, mullu võideti MM-hõbe ja Pyeongchangi olümpialt naasti pronksiga.

MMi veerandfinaalides saatis edu Põhja-Ameerika meeskondi: Kanada alistas lisaajal 5:4 Venemaa ning USA oli 3:2 parem Tšehhist.

Ka teises veerandfinaalis suutis Põhja-Ameerika meeskond eduseisu maha mängida. USA asus esimesel kolmandikul juba 13. minutiks Patrick Kane’i ja Cam Atkinsoni väravatest 2:0 juhtima, ent Michal Repiki ja Martin Necase väravad tõid 31. minutiks tabloole 2:2 viigi. USA võitis 3:2 tänu Kane’i 47. minuti väravale ja säilitas seeläbi lootuse võita kolmas MM-kuld. Eelmised kaks jäävad kaugesse minevikku – need võideti 1933. ja 1960. aastal.

Kanada kohtub homses poolfinaalis Soome-Šveitsi veerandfinaali võitjaga. USA vastaseks on Rootsi-Läti mängu võitja. Mõlemad nimetatud kohtumised lõppesid pärast Postimehe trükkiminekut. Vaata tulemusi sport.postimees.ee.

Rooba sai teada Meistrite liiga vastased

Enne jäähoki MMi veerandfinaalide algust loositi eile Taanis alagruppidesse 32 Meistrite liigas hooajal 2018/19 osalevat klubi.

Tiitlikaitsja rollis oleva Eesti koondise abikapteni Robert Rooba koduklubi Jyväskylä JYP loositi H-alagruppi, kus nende vastasteks on HC Plzen (Tšehhi), HC Lugano (Šveits) ja HC 05 Banska (Slovakkia). Loosiõnne JYPil polnud, sest tegu on ilmselt kõige tugevama alagrupiga.

Jäähoki Meistrite liiga põhiturniir vältab 30. augustist 17. oktoobrini, igas alagrupis toimub kaheringiline turniir. Iga alagrupi kaks paremat jõuavad play-off’i, kus nii kaheksandik-, veerand- kui ka poolfinaalis mängitakse kodus-võõrsil-põhimõttel. Finaal koosneb ühest mängust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles