Viis põnevat fakti Kontaveidi ja Wozniacki matšist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ja Caroline Wozniacki.
Anett Kontaveit ja Caroline Wozniacki. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Eesti esireket Anett Kontaveit kohtub täna Rooma WTA turniiri veerandfinaalis maailma teise reketi Caroline Wozniackiga. Toome siinkohal välja viis põnevat fakti tänase matši kohta.

  • Kontaveit ja Wozniacki kohtuvad esimest korda saviliivaväljakul. Varasemalt on nad mänginud kaks korda, kuid mõlemad matšid toimusid murul. 2016. aasta Nottinghami turniiril oli Kontaveit 16 parema seas taanlannast üle numbritega 6:7 (5), 6:3, 7:5. Aasta hiljem kaotas Kontaveit Wimbledoni turniiri kolmandas ringis Wozniackile 6:3, 6:7 (3), 2:6.
  • Kontaveit jahib karjääri teist võitu maailma edetabelis esiviisikusse kuuluva mängija üle. Enne tänast on Kontaveit top 5 mängijatega kohtunud viiel korra. Ainus võit pärineb mulluselt Rooma turniirilt, kui eestlanna alistas toonase maailma esinumbri Angelique Kerberi.
  • Wozniackil on sel nädalal võimalik tõusta uueks maailma esinumbriks. Praegune esinumber on Simona Halep, kes peab oma positsiooni kaitsmiseks jõudma Rooma turniiril ühe ringi võrra kaugemale kui Wozniacki.
  • Kontaveit säilitas veerandfinaali jõudmisega koha maailma 30 parema seas. Kui ta jõuab poolfinaali, võib praegu 26. kohta hoidev eestlanna tõusta edetabelis 25. reketiks. Finaali pääsemisega on tal võimalik tõusta tabeli 23., finaali võitmisega aga koguni 18. reale.
  • Kontaveit on varem jõudnud saviliivaväljakul peetud turniiridel vähemalt poolfinaali kahel korral – 2017. aastal Gstaadis ning 2018. aastal Stuttgardis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles