Eesti korraldab jäähoki MM-turniiri

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondise ründaja ja abikapten Robert Rooba.
Eesti jäähokikoondise ründaja ja abikapten Robert Rooba. Foto: IIHF.com

Eesti jäähokimeeskond uisutas 28. aprillil Kaunases mängus Leeduga jääle teadmises, et võit tagab neile MM-turniiri esikoha ja tõusmise kõrgemale tasemele ehk 1. divisjoni A-gruppi. Robert Rooba viiski Eesti meeskonna juhtima, aga mängu võitis lõpuks Leedu 4:1.

See polnud üllatus, sest Leedu oli soosik ning Eesti ületas turniiri eel seatud eesmärke juba kolmanda koha saavutamisega. Aga ei tasu alahinnata Žalgirise areenil viibinud enam kui 10 000 Leedu fänni toetuse mõju. Järgmisel kevadel avaneb võimalus MMi koduseinte toel mängida ka Eesti hokimeestel.

Nimelt pälvis Eesti Jäähoki Liit (EJHL) eile Taanis Kopenhaagenis toimuval Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) kongressil õiguse korraldada Tallinnas 2019. aasta meeste MMi 1. divisjoni B-grupi turniir. Kui enamasti selguvad MM-turniiride korraldajad hääletusel, siis Eestil seekord lõpuks rivaale polnudki ja kongress pidi ainsa kandidaadi vaid kinnitama, mida ka tehti.

«See on Eesti jäähoki jaoks väga tähtis samm. Saame Tallinnas väga heades tingimustes näidata Eesti inimestele, kuivõrd vinge mänguga ikkagi tegu on. Usun, et kõik, kes jälgisid telekast aprillis Leedus toimunud MM-turniiri mänge, nõustuvad, et 1. divisjoni B-grupis mängitakse maailmatasemel jäähokit,» sõnas EJHLi president Rauno Parras.

28. aprillist 4. maini Tondiraba jäähallis peetaval võistlusel on Eesti koondise vastasteks Poola, Jaapan, Ukraina, Rumeenia ja Holland. Võitja tõuseb 1. divisjoni A-gruppi ja kaotaja langeb 2. divisjoni A-gruppi. Tallinnas toimuval turniiril selgitatakse välja maailma kohad 23.–28. Tänavu sai Eesti kolmanda koha ehk oli maailmas kokkuvõttes paremuselt 25. jäähokimaa.

MM-turniiri korraldamisele paneb rahaliselt õla alla ka IIHF, aga enamik vahendeid peab leidma EJHL. «Piletimüügil on eelarve kokkusaamisel tähtis osa,» märkis Parras ja tõdes, et publiku saali toomine on alaliidu jaoks prioriteetne ja võtmetähtsusega töölõik. Viimati mängis Eesti meeskond MMi kodus 2010. aastal, kui Narvas toimus 2. divisjoni A-grupi turniir, mis võideti ja tõusti 1. divisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles