FIS soovib avardada Sildaru medalivõimalusi Pekingi olümpial

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freestyle-suusataja Kelly Sildaru.
Freestyle-suusataja Kelly Sildaru. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eile toimus Kreekas, Costa Navarinos Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) kongress, mis võttis vastu mitmeid nii isikuid kui ka suusaspordi üldisi küsimusi puudutanud otsuseid.

Näiteks kinnitata uue hooaja MK-sarjade programmid, mille kohaselt toimub kahevõistluse MK-etapp Otepääl 5. ja 6. jaanuaril ning murdmaasuusatamise MK-etapp 19. ja 20. jaanuaril. FIS kandidaatliikmeteks võeti Jordaania ja Dominikaani Vabariik, täisliikmeks edutati Kosovo. Lisaks otsustati, et alates 2021. aastast kuuluvad põhja suusaalade MMi kavva suusahüpete naiskonnavõistlus ja naiste kahevõistlus.

Eesti suusaspordi jaoks aga vast põnevaim otsus on FISi poolt Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) esitatud palve, mis puudutab 2022. aasta Pekingi taliolümpiamängude võistlusprogrammi. Nimelt soovib FIS lisada kavva 10 võistlusala, mille seas on freestyle-suusatamise Big Air.

See on huvitav uudis Kelly Sildaru jaoks. Kui praegu kuulub taliolümpia kavva kaks spordiala, millel tal on võimalik medalit püüda - pargisõit ja rennisõit - siis Big Airi hüppe kavva lisandumine (lumelauasõitjad võistlesid sel alal juba Pyeongchangis) lisaks kolmanda variandi.

Kui pargisõidus võitis Kelly Sildaru X-mängudel nii 2016. kui ka 2017. aastal kuldmedali, siis Big Air hüppes pälvis ta 2017. aastal hõbemedali nii algupärastel kui ka Euroopa X-mängudel. Seega Sildaru medalipotentsiaal Big Airis pole fantaasia, vaid fakt. Nagu ka rennisõidus, kus ta võitis mullu juunioride MMi kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles