Galerii ja videod: Buffon saadeti lahkumismängus pisarate saatel väljakult minema

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17 aastat tagasi Parmast Torino Juventusesse siirdunud väravavahist Gianluigi Buffonist sai aastate jooksul legend. Täna pidas 40-aastane Buffon karjääri viimase mängu Juventuse särgis. See oli emotsionaalne!

Juventus alistas hooaja viimases mängus koduväljakul Hellas Verona tulemusega 2:1 ning lõpetas Itaalia kõrgliiga 95 punktiga ja seitsmenda järjestikuse meistritiitliga. Mängu algkoosseisus alustanud Buffon vahetati 63. minutil (kusjuures Juventus juhtis 2:0 ehk Buffon sai karjääri viimases Serie A mängus kirja nullimängu) suure aplausi saatel väljakult minema.

Laupäeval üllatas Buffon jalgpalliavalikkust, kui ei kuulutanudki oma pikka karjääri lõppenuks. Buffon kinnitas ainult, et mängib laupäeval Itaalia kõrgliiga viimases voorus oma viimase mängu Juventuse eest. Mis saab edasi, jättis Buffon aga lahtiseks.

«Viisteist päeva tagasi olin oma mõtetes juba endine jalgpallur. Aga nüüd pole ma selles enam kindel. Mulle on tehtud pakkumisi nii platsilt kui ka selle kõrvalt. Viimaste seas on kõige tähtsam Juventuse pakkumine,» rääkis Buffon. «Otsuse langetan uuel nädalal, pärast paaripäevast mõtlemisaega.»

Buffon võitis Juventusega üheksa meistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles