Eesti meistriteks orienteerumisjooksu lühirajal tulid Annika Rihma ja Timo Sild (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naise esikolmik.
Naise esikolmik. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Tänavused Eesti meistrid orienteerumisjooksu lühirajal selgitati Põlvamaal, Küka-Voorepalu tehnilisel ja mägisel maastikul, mis on läbi aegade olnud paljude orienteerumise tiitlivõistluste toimumispaigaks. Meistriteks tulid Annika Rihma ja Timo Sild.

Võistlema kogunes kõigi võistlusklasside peale kokku ligi 400 metsajooksusõpra, nende seas peaaegu kogu Eesti paremik. Nii meeste kui naiste põhiklassis käis medaliheitlus nelja võistleja vahel, kes ülejäänud konkurentidega selge vahe sisse tegid.

Naiste seas tegid suuremas osas rajast ilma kolm orienteerumisklubi Võru esindajat. Mullused teatemeistrid Eleri Hirv, Marianne Haug ja Laura Joonas liikusid pool rada väga tasavägiselt esikolmikus, kuid siis jõudis neile järele raja alguses vigadega ligi poolteist minutit kaotanud Põlva Kobrase esindaja Annika Rihma.

Raja teises pooles Rihma endale enam vigu ei lubanud ning tema jooksukiirus, mis konkurentide omast selgelt parem, tõi talle 4,7 km pikkusel rajal Eesti meistritiitli enam kui minutilise eduga Marianne Haugi ja Eleri Hirve ees. Mullu täpselt ühesuguse ajaga hõbemedalit jaganud Haugi ja Hirve vaheks jäi seekord kuus sekundit. Alavormi kurtnud tiitlikaitsja Evely Kaasiku pidi seekord leppima alles seitsmenda kohaga.

Naiste esiseitsmik (rada 4,7 km):

1. Annika Rihma, Kobras, 36.37 

2. Marianne Haug, Võru, 37.42   

3. Eleri Hirv, Võru, 37.48    

4. Laura Joonas, Võru, 38.33     

5. Margret Zimmermann, Kape, 40.05                         

6. Kerstin Uiboupin, Võru, 40.46

7. Evely Kaasiku, JOKA, 41.10

Meeste esikolmik.
Meeste esikolmik. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Meesteklassis olid medaliheitluse pearollides mullu kodusel MM-il ühes teatemeeskonnas neljandaks tulnud Kenny Kivikas (OK Ilves) ja vennad Timo ja Lauri Sild (EKJ SK) ning lisaks neile Kristo Heinmann (OK Ilves). Kivikase poolt juba esimese kontrollpunktiga tehtud 1,5-minutine viga andis talle selles punktis alles 36. koha ning sealt algas tema kiire tõus ettepoole. Juhtpositsiooni haarasid esimesest punktist peale vennad Sillad.

Tiitlikaitsja Timo Sild juhtis suuremas osas rajast, umbes raja 2/3 peal pääses mõne sekundiga liidripositsioonile ka noorem vend Lauri, kuid lõpuosas oli taas kiirem tiitlikaitsja, kelle edu finišis oli 47 sekundit. Pronksmedali võitis peaaegu kogu raja ühtlaselt kolmandal positsioonil liikunud Kristo Heinmann, kellele klubikaaslane Kivikas pärast alguse viga ohtlikuks ei saanudki. Kenny Kivikas võitles ennast lõpuks tublile neljandale kohale.  

Meeste esikuuik (rada 5,9 km):

1. Timo Sild, EKJ SK, 33.29  

2. Lauri Sild, EKJ SK, 34.16 

3. Kristo Heinmann, Ilves, 34.58 

4. Kenny Kivikas, Ilves, 35.26 

5. Sander Vaher, Kobras, 38.11 

6. Olle Kärner, Rakvere, 38.50

Pühapäeval võisteldakse samal maastikul Eesti meistritiitlitele teateorienteerumises.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles