Sensatsioon: 19-aastane Luka Doncic valiti Euroliiga parimaks mängijaks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Luka Doncic.
Luka Doncic. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Belgradis toimus eile õhtul korvpalli Euroliiga pidulik gala, kus premeeriti hooaja silmapaistvamaid mängijaid. 

Liiga väärtuslikemaks mängijaks valiti 19-aastane Madridi Reali täht Luka Doncic, kes on enne tänaõhtust finaali kogunud keskmiselt 16 punkti, 5 lauapalli ja 4 korvisöötu mängu kohta. Tegu on liiga suurima kasuteguriga mängijaga. Kunagi varem pole nii noor mängija MVP auhinda võitnud.

Võrdluseks, mullu, oma esimesel täispikal hooajal Realis, viskas sloveen keskmiselt 8 punkti mängus.

Doncic, kes valiti ühtlasi ka Euroliiga esimesse viisikusse ja oli teist aastat parim liiga parim noormängija, pole veel otsustanud, kas ta osaleb suvises NBA draftis või jätkab karjääri Realis. 

Euroliiga sümboolne viisik oli tänavu mitmekesine: sloveen Luka Doncic (Real), prantslane Nando De Colo (CSKA), kreeklane Nick Calathes (Panathinaikos), grusiin Tornike Shengelia (Baskonia) ja tšehh Jan Vesely (Fenerbahce). Kaks Kaunase Žalgirise mängijat - Paulius Jankunas ja Kevin Pangos - pääsesid teise viisikusse.

Euroliiga hooaeg kulmineerub Serbia pealinnas täna õhtul. Kell 18.00 algavas pronksimängus kohtuvad Moskva CSKA ja Kaunase Žalgiris, kolm tundi hiljem lähevad finaalis vastamisi Real ja Fenerbahce.

Tagasi üles