Hullumeelne Portugali ralli kujunes Thierry Neuville’ile täiuslikuks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville eelmisel aastal Sardiinia ralli finišis
Thierry Neuville eelmisel aastal Sardiinia ralli finišis Foto: FRANCISCO LEONG / AFP / Scanpix

AUTORALLI. Tänavust Portugali rallit jäädakse mäletama hullumeelse reede ja Thierry Neuville'i harvanähtavalt ideaalse õnnestumise poolest.

Reede pakkus sedavõrd rohkelt viperusi, et midagi taolist on keeruline korrata terve ralli jooksul, saati siis ühe päevaga. Esmalt lõhkus Tänak radiaatori ja mootori, kohe tema järel Latvala vedrustuse, siis kihutas Ogier võpsikusse, Craig Breeni ja Kris Meeke’i masinal purunes rehv, Andreas Mikkelseni omal lakkas töötamast roolivõim ning päeva lõpuks sattus Hayden Paddon hirmuäratava avarii järel haiglasse ja katse peatati.

Laupäeval ehmatasid iseend ja publikut Kris Meeke ja Paul Nagle. Nende Citroën põrkas vastu rajaäärseid puid ning pildid autost reetsid: meestel vedas, et pääseti hullemast.  «Tegin sõiduvea. Vabandan meeskonna ees ning olen äärmiselt tänulik ja õnnelik, et meile ehitati niivõrdi tugev auto,» ohkas põhjaiirlane Meeke pärast haiglakontrollist naasmist.

Nädalavahetuse absoluutseks võidumeheks tõusis Thierry Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles