Ühend-Levadia esimene tõsine lauahõbe valideeris osaliselt «superklubi»-nimetuse

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia võitis Eesti karikavõistlused rekordilist üheksandat korda. Põhirivaalil Floral on karikavõite seitse.
Levadia võitis Eesti karikavõistlused rekordilist üheksandat korda. Põhirivaalil Floral on karikavõite seitse. Foto: Tairo Lutter

Kui FC Levadia ja FC Infonet pärast eelmist hooaega ühinesid ja end pidulikult «superklubiks» tituleerisid, oli raske ennustada, kuidas kõlav nimi sisuga täita suudetakse. Uue nimega FCI Levadiat on tolle eesliite pärast jalgpalliringkondades sel kevadel päris korralikult aasitud, sest piisas väiksemastki ebaõnnestumisest kas platsil või selle kõrval, et järada tahtjatel kont nimega «super» kohe hambus oleks.

Laupäeval pani Levadia aasijatel (vähemalt mõneks ajaks) suud lukku, sest Levadia alistas Evald Tipneri karikafinaalis tänu Roman Debelko 67. minuti väravale 1:0 FC Flora. Nõnda võitis ühendklubi oma esimese hinnalise lauahõbeda. Jah, veebruaris pälviti ka superkarikas, ent tolle trofee kaalukus on võrreldes Evald Tipneri karikaga tühine.

Laupäevase triumfi nimel pidi Levadia alistama veerandfinaalis Nõmme Kalju, poolfinaalis Narva Transi ja finaalis FC Flora ehk selili pandi kõik kolm peamist rivaali. See on vaieldamatu kvaliteedimärk ja viide, et Levadias võib peituda ainest eurosarjades millegi kordasaatmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles