Statistika: nii nõrka kaitset nägi korvpallifinaalis viimati 15 aastat tagasi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe meeskonna keskmises skooris kahe esimese finaalmängu lõikes oli 95,3 punkti, mis viitab, et kaitsemäng on seni olnud nõrk.
Ühe meeskonna keskmises skooris kahe esimese finaalmängu lõikes oli 95,3 punkti, mis viitab, et kaitsemäng on seni olnud nõrk. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria senised kaks kohtumist on lõppenud BC Kalev/Cramo 98:95 ja 103:85 võitudega Tartu Ülikooli meeskonna üle. Statistiline järeldus skooridest on julm – nii nõrka kaitset nägi Eesti korvpallifinaalis viimati 15 aastat tagasi ja toonagi ainult korraks.

Nimelt oli neljapäevane teine finaalmäng alates 2003. aastast esimene, kus emb-kumb finalistidest jõudis kolmekohalise skoorini. 2003. aasta kevade finaalseeria avamängus alistas TTÜ/A. le Coq meeskond võõrsil 101:98 Tallinna Kalevi. Pärast seda mängiti Eesti meistriliiga finaalseeriates 78 mängu, kus kolmekohalist skoori ei nähtud. Neljapäeval seeria katkes.

Aga vast veelgi kaalukam viide, et kaitsemänguga on midagi mäda, seisneb ühe meeskonna keskmises skooris kahe esimese finaalmängu lõikes, mis on 95,3 punkti. See on võrreldamatult palju rohkem kui ükskõik millises finaalseerias eelmise 15 aasta jooksul. Vaid ühel korral (2003) selle aja jooksul on ühe meeskonna keskmine skoor ületanud 80 punkti piiri ja veel kahel puhul (2007 ja 2014) on jagu saadud 75 punkti piirist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles