Galerii ja video: Iniesta lõpetas Barcelona karjääri emotsionaalse hüvastijätuga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

34-aastane Andres Iniesta mängis eile oma karjääri viimase mängu Barcelona eest, kui aitas koduklubil alistada 1:0 Real Sociedadi.

Fännid tervitasid Iniestat suure mosaiigiga, mille sõnum oli «Igavesti Iniesta».

Iniesta vahetati pidulikult mängust välja 82. minutil. «See on raske päev, kuid olen siin veetnud 22 imelist aastat. Mul on olnud au kaitsta ja esindada selle klubi märki. Tänan kõiki klubikaaslaseid, jään teid väga igatsema. Ning aitäh fännidele teie armastuse eest. Hoian teid igavesti oma südames,» ütles Iniesta.

Pärast kohtumist jäi Iniesta veel pikalt staadionimurule läbielatut seedima.

Iniesta liitus Barcelona jalgpalliakadeemiaga 12-aasteselt. Barcelona esindusmeeskonnas mängis ta kokku 674 mängus, temast enam on klubi esindanud vaid Xavi (767).

Iniesta võitis Barcelonaga üheksa Hispaania meistritiitlit, neli Meistrite liiga karikat, kolm klubide MMi ning kuus Hispaania karikat.

Iniesta pole veel avaldanud, kus tema karjäär jätkub. Väidetavalt on ta liitumas Hiina kõrgliigaga, kuid need kuulujutud pole kinnitust saanud. Suvel osaleb ta aga Hispaania koosseisus jalgpalli MM-finaalturniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles