Video: Saksamaa odavägilased kergitavad omavahelise võitluse enneolematusse kõrgusesse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Hofmann.
Andreas Hofmann. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring / imago/ Scanpix

Saksa odaviskajate kolmik Johannes Vetter, Thomas Röhler ja Andreas Hofmann on alustanud tänavust hooaega sellise omavahelise mõõduvõtuga, millist pole sel alal ilmselt varem mitte kunagi nähtud. Viimasena ütles oma sõna Hofmann, kes läkitas piigi nädalavahetusel Rehlingenis 91 meetri ja 44 sentimeetri kaugusele.

Kui normaalsel juhul annaks selline tulemus mai keskpaigas maailma edetabelis ülisuure tõenäosusega liidrikoha, siis seekord maandus Hofmann kõigest kolmandale tabelireale. Põhjus lihtne: juba märtsis põrutas Vetter Portugalis Leirias maailma hooaja tipptulemuseks 92.70, mai alguses vastas Röhler sellele Dohas 91.78 peale kandunud viskega.

Samal võistlusel sai Vetter muide kirja ka 91.56 ehk hooaja pikimate visete tabelis on Hofmann alles neljas. Kuus paremat kohta ongi selles tabelis sakslaste kolmiku käes, sest juba veebruaris, kui konkurendid alles hooajaks põhja laovad, viskas Vetter Lõuna-Aafrikas Potchefstroomis nagu muuseas 91.22. Tabeli kuues tulemus on Hofmanni 90.08, mis sündis mai alguses Katari võistlusel, kus seega kõik kolm sakslast ületasid 90 meetri joone. Mitte kunagi varem polnud kolm meest samal võistlusel sellega hakkama saanud.

Samal võistlusel sai korraliku tulemuse kirja ka Magnus Kirt, kes viskas kõigil kuuel katsel üle 80 meetri ja parimal juhul maandus tema oda 83.97 peal. Alanud hooaja pikimate odakaarte arvestuses annab see praegu 18. koha, ent hooaja edetabelis on Kirt seitsmes mees.

Rehlingenis sündis eile ka parim mittesakslase visatud tulemus, kui tšehh Jakub Vadlejch saatis oda 88.76 peale. Lisaks sakslaste kolmikule ja Vadlejchile edestavad Kirti maailma edetabelis veel hindu Neeraj Chopra (87.43) ja kreeklane Paraskevas Batzavalis (85.46).

Sakslaste trio võimutsemist vaadates jääb vaid üle kaasa tunda teistele Saksamaa odaviskajatele. Mulluses maailma edetabelis olid näiteks Lars Hamann 11. ja Julian Weber 15. kohal – esimene viskas 86.71 ja teine 85.85, mis on maailma konkurentsis igati tublid tulemused. Ent Vetteri, Röhleri ja Hofmanni asemel tiitlivõistlustele või isegi Teemantliiga etappidele pääsemisest võivad nad selliste odakaartega ainult unistada...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles