Hingekriipiv foto: lahkunud legend jättis ihuüksi oma teise koduga hüvasti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Iniesta ja Camp Nou.
Andres Iniesta ja Camp Nou. Foto: Twitter / Bleacher Report

Barcelona ja Real Sociedadi viimase vooru kohtumine oli lõppenud mitu tundi tagasi. Kõned olid peetud, laulud lauldud, karikatega poseeritud, 84 168 inimest olid tribüünidelt lahkunud ja staadioni tuled olid suures osas juba kustutatud, kui Camp Nou riietusruumidesse viivast tunnelist ilmus üks tagasihoidlik kuju.

Ta kõndis paljajalu hämardunud väljaku keskringi ja võttis seal istet. Ehkki tiksus juba esimene tund uuest päevast, polnud Andres Iniestal kuskile kiiret.

Millest ta jalgpallipühamu südames istudes mõtles? Seda on ilmselt võimatu võtta kokku mõne sõna, isegi mõne lausega. 22 aastat oli Camp Nou tema teine kodu. Barcelona akadeemia La Masia uksest astus Iniesta esmakordselt sisse 12-aastasena ja valas enda meenutuse kohaselt kibedaid pisaraid, sest pidi vanematest lahkuma. 674 mängu ja 32 karikat hiljem olid pisarad taas Iniesta silmis, kui kogu Camp Nou temaga hüvasti jättis. Ning seejärel, üksi, jättis Iniesta hüvasti Camp Nouga.

Mida öelda mehe kohta, kelle kohta on kõik juba öeldud? Jäägu lõppsõna Barcelona tulise rivaali Madridi Atletico kaitsetalale Diego Godinile: «Iniesta on Hispaania jalgpalli ajaloo tähtsaim mängija. Ükskõik kuhu ta läheb, olgu see Hispaanias või mujal Euroopas, tunnustatakse teda. Kui arvestada tänapäeva jalgpallis valitsevat kadedust ja kiivust ning vastasseise, on see hindamatu. See on miski, mida ei saa sulle anda ükski karikas ega ükski rahasumma.»

Andres Iniesta tõmbas pikale karjäärile Barcelona ridades joone alla.
Andres Iniesta tõmbas pikale karjäärile Barcelona ridades joone alla. Foto: JOSEP LAGO / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles