Loobumisest teatanud olümpiavõitja otsustas siiski karjääri jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Zaitseva
Olga Zaitseva Foto: SCANPIX

Tänavuste maailmameistrivõistluste järel teatas laskesuusataja Olga Zaitseva, et kuna hooaeg valmistas talle suure pettumuse, lõpetab ta karjääri, nüüd aga tegi venelanna kannapöörde ja otsustas, et jätkab kuni Sotši olümpiani.

Teatavasti toimus tänavune MM Venemaal Hantõ-Mansiiskis, aga venelannadel ei õnnestunud kodupubliku ees midagi rõõmustavat korda saata, parim tulemus oli Zaitseva sprindi neljas koht, teatesõidus tuli Vancouveri olümpial kulla võitnud venelannadel leppida alles 9. kohaga. Katastroofiliste tulemuste tõttu sai keset teatesõitu hundipassi naiskonna juhendaja Anatoli Hovantsev ja väidetavalt oli ka see üks põhjustest, miks Zaitseva enam jätkata ei tahtnud, vahendab biathlon-online.

Tänasel pressikonverentsil avaldas kahekordne olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Zaitseva, et ei kavatse veel püssi põõsasse lasta. «Kuna oskan ainult suusatada ja lasta, oli lihtsam jätkata kui karjäär lõpetada,» tunnistas 33-aastane Zaitseva. «Hooaeg oli väga raske ja ma tõesti mõtlesin, et teen tippspordiga lõpparve. Aga palju inimesed ütlesid, et kahetseksin seda otsust ja seda oli tegelikult tore kuulda, sain motivatsiooni juurde.»

Viimastel nädalatel on Zaitseva selle peale kõvasti mõelnud ja oma lähedastega rääkinud ja nii võttiski ta vastu otsuse jätkata 2014. aasta Sotši olümpiani.

Zaitseva sõnul oli üheks meelemuutuse põhjuseks ka see, et Venemaa naiskonna uueks treeneriks palgati kogenud sakslane Wolfgang Pichler. «Meil on nüüd loodud kõik tingimused, et häid tulemusi saavutada,» rõõmustas Zaitseva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles