Konkurendid astusid kokaiiniga vahele jäänud jalgpallitähe kaitseks välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paolo Guerrero
Paolo Guerrero Foto: Mariana Bazo/Reuters/Scanpix

Peruu jalgpallikoondis on 36 aastat MMile pääsu oodanud ja tänavu ihaldatud pilet lõpuks ka lunastati. Ent praeguse seisuga jääks MMist eemale nende kapten Paolo Guerrero, kes andis oktoobris kokaiini sisaldanud dopinguproovi ja sai 14 kuu pikkuse võistluskeelu.

Peruu on karistuse apelleerinud ning nüüd astusid pretsedenditul kombel Guerrero kaitseks välja ka nende alagrupikaaslaste Austraalia, Taani ja Prantsusmaa koondiste kaptenid. Mile Jedinak, Simon Kjaer ja Hugo Lloris allkirjastasid FIFA-le saadetud kirja, milles paluvad Guerrero karistus üle vaadata, et mees saaks siiski suvisel MMil kaasa teha.

34-aastase Guerrero väitel sattus keelatud aine tema organismi kogemata, teed juues. Kolme koondise kaptenite allkirjadega läkituse edastas FIFA-le profijalgpallurite ühendus FIFPro, kelle arvates on peruulasele määratud karistus ebaproportsionaalne. «On ebaaus jätta Guerrero kõrvale pika karjääri tipphetkest eksimuse tõttu, mille puhul on selge, et ta ei üritanud petta ega mingil moel oma saavutusvõimet suurendada,» seisis kirjas.

Pärast mullu 6. oktoobril peetud valikmängu Argentinaga positiivse proovi andnud Guerrero sai alguses aasta pikkuse mängukeelu. FIFA apellatsioonikomisjon kärpis selle kuuele kuule, mis võimaldanuks Peruu kaptenil ikkagi MMile sõita. Kuid Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) kaebas otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži (CAS), kes karistust hoopis pikendas.

Peruu alistas novembris peetud play-off'is kahe mängu kokkuvõttes Uus-Meremaa ja jõudis esmakordselt pärast 1982. aastat finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles