Niki Lauda: Mercedes võib vormel 1 sarjast lahkuda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda ja Lewis Hamilton.
Niki Lauda ja Lewis Hamilton. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Mercedese vormel 1 võistkonna nõustaja Niki Lauda ähvardas, et hõbenooled võivad sarjast lahkuda, kui 2021. aastal kehtima hakkavad uued reeglid neid ei rahulda.

Vormel 1 võistkonnad ja sarja omanik Liberty Media asuvad õige pea arutama, milline peaks sarja nägu alates 2021. aastast olema, vahendab portaal Planetf1.com. Lauda sõnas, et praeguse seisuga on ameeriklastel plaanis palju asju, millega võistkonnad rahul pole – alustades eelarvepiirangutest ja lõpetades auhinnaraha ümberjagamisega. Väga häälekalt on seetõttu lahkumisega ähvardanud ka Ferrari, kelle rahakotti kukub praegu ebaproportsionaalselt suur summa.

«Kindlasti on tippvõistkondadel oma piir. Kui asjad kisuvad valesse suunda, võib mõni neist lahkuda,» ütles Lauda. «Halo-süsteem on läbi aegade jubedaim asi, mida vormel 1 sarjas tehtud. Ja ma ei saa endiselt aru, miks oli vaja loobuda starditüdrukutest. Ega nad ju alasti olnud! Tundub, et ameeriklased vajuvad samuti #Metoo liikumise voogudesse,» torises Lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles