Galerii: Hawkinsi lisaajasoolo tõi Raplale võidu ja pronksmedalid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti meistrivõistluste pronksiseerias alistas Rapla Avis lisaajal võõrsil 79:75 Pärnu Sadama ja sai seeria 3:1 võiduga kaela pronksmedalid.

Esimese veerandaja võitis Pärnu 19:15, kusjuures koos lõpusireeniga tabas keskjoonelt kaugviske Rapla tagamees Dominique Hawkins. Teisel veerandajal käristas Pärnu korraks vahe koguni kümnekonnale punktile, kuid puhkepausil mindi väljakuperemeeste kõige napimas 35:34 eduseisus. Taas aitas Raplat kõvasti Hawkins, kes tabas jälle koos lõpusireeniga, sedapuhku meeter kolmepunktijoonest kaugemalt.

Kolmanda veerandaja alguses pääses Rapla korraks isegi juhtima, kuid veerandaja lõpuga kasvatas Pärnu taas edu kuuepunktiliseks. Rapla näitas siiski külma närvi ning seitse minutit enne mängu lõppu viigistas Gert Dorbeku kaugvise seisu. Korraks läks viie punktiga ette juba Rapla, ent Pärnu vastas Saimon Suti kolmese ja kiirrünnakuga ning kaks minutit enne lõppu oli jälle tablool viik.

Domagoj Bubalo korvile vastas kaugviskega Siim-Markus Post, kuid Hawkinsil oli omakorda vastus võtta – 63:62 Raplale. Viimasel rünnakul tegi Rapla järjest pärnakatele vigu, sest vead polnud veel täis, kuid lõpuks läks mitu ründelauda kätte saanud Pärnu poolelt ikkagi Post seitse sekundit enne mängu lõppu vabaviskejoonele. Tagamees tabas kahest vabaviskest ühe ning viimane rünnak jäi Raplale. Hawkinsi hädavise läks aga mööda ja ees ootas lisaaeg.

See kujunes juba Hawkinsi sooloetenduseks: tagamees tabas järjest kolmese, kahese ja uuesti kolmese ning käristas vahe hoobilt kaheksale punktile, millest Pärnu enam õieti ei toibunudki. Rannar Raap vähendas küll 43 sekundit enne lisaaja lõppu kaotusseisu vaid neljale punktile, ent sellest jäi väheks. Lõpuks viskaski Hawkins lisaajal Rapla 15 punktist 12 ja nii saadi kaela pronksmedalid.

Hawkinsi arvele jäi 29 punkti, Domagoj Bubalo lisas 14 ning nii Gert Dorbek kui ka Sven Kaldre 9 punkti. Pärnu parim oli 23 punktiga Mihkel Kirves, Siim-Markus Post lisas 20 ja Saimon Sutt 11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles