Soome koondise väravavaht liitus Leverkuseni Bayeriga

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Soome koondise väravavaht Lukas Hradecky sõlmis Bundesliga võistkonna Leverkuseni Bayeriga viie aasta pikkuse lepingu.

28-aastane Hradecky mängis alates 2015. aastast Bundesligas Frankfurti Eintrachtis ja sai seal kirja täpselt 100 mängu. Lõppenud hooaeg lõpetati liigas kaheksanda kohaga, ning Saksamaa karikavõistluste finaalis võideti tulemusega 3:1 Müncheni Bayernit ning tuldi 30. aastase vahe järel Saksamaa karikavõitjateks.

Hradecky näitas suurepäraseid esitusi kogu hooaja vältel. «Me täiendasime oma tiimi ühe silmapaistva väravavahiga. Tal on olemas rahvusvahelised kogemused ning ta oli Frankfurtis täielik liider,» vahendab Bundesliga koduleht Leverkuseni spordidirektori Rudi Völleri sõnu. Lisaks mainis Völler ära, et soomlase kvaliteeti näitas kõige ehedamalt tema muljetavaldav esitus karikafinaalis.

«See on tähtis samm minu karjääris. Leverkusen mängib Bundesligas väga tähtsat rolli, meeskond mängib ilusat ründavat jalgpalli ja osaleb regulaarselt ka Euroopa liigades,» rääkis Hradecky. Soomlane usub, et nad suudavad koos klubiga järgnevatel aastatel palju saavutada.

Hradecky’st saab kolmas soomlane, kes Leverkuseni klubi eest mänginud on. Varasemalt mängis seal keskkaitsja Sami Hyypiä aastatel 2009-2011. Praegu ootab Hradecky’t meeskonnas ees teinegi soomlane, ründaja Joel Pohjanpalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles