Uueks Schumacheriks tituleeritud vormelisõitja: üritan seda ignoreerida

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Ferrari F1-meeskonna noorteakadeemiasse kuuluv, kuid käimasoleval hooajal Sauberis esimesi tuleristseid F1-sarjas saav Charles Leclerc on võrdlusest Michael Schumacheri ja Ayrton Sennaga meelitatud.

20-aastane Monaco vormelisõitja teenis hooaja neljandal etapil Bakuus F1-karjääri esimesed punktid, kui saavutas kuuenda koha. Järgmisel etapil Hispaanias jõudis Leclerc viimasele punktikohale.

Suurepärased esitused on noorele sõitjale toonud palju kiitust ning mõned võrdlevad teda juba seitsmekordse maailmameistri Schumacheri ja kolmekordse tšempioni Sennaga. «Mul on suur au, et mind võrreldakse juba selliste nimedega,» sõnas Leclerc väljaandele Blick. «Aga ma üritan selliseid asju ignoreerida, sest mul on endiselt F1-sarjas palju õppida,» lisas Leclerc.

Kui Leclerc saavutas Hispaanias kümnenda koha ehk viimase punktikoha, siis oli neljakordne maailmameister Alain Prost üks esimesi, kes Leclerc’ile õnne soovis. «See andis mulle palju enesekindlust juurde,» sõnas Sauberi sõitja. «Me oleme üksteist juba kaua tundnud.»

Leclerc võrdleb end pigem kahekordse maailmameistri Fernando Alonsoga, kes alustas F1-karjääri Minardis ning tõestas, et silma saab jääda ka mitte tippmeeskonnas sõites. Alonso debüteeris 2001. aastal Minardiga ja kaks aastat hiljem kihutas juba Renault’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles