PM Kiievis. Skandaal suurtoetajaga vaibumas, võib Meistrite liiga finaal tulla

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli klubihooaja tähtsaim mäng – Meistrite liiga finaal – on veidi rohkem kui kahe ööpäeva kaugusel. Ukraina pealinn Kiiev on kõigi väliste märkide järgi Madridi Reali ja FC Liverpooli võõrustamiseks valmis, ent tagatubades on peetud ka jõulisi lahinguid.

Nimelt puhkes skandaal, kui ühtäkki selgus, et mängu korraldav UEFA on teinud valmis massiliselt erinevaid plakateid, kus muuhulgas ilutsemas ka suurtoetaja Gazpromi logo ja nimi. Need pandi Kiievisse ka rõõmsalt üles, kuni teatud (Ukraina poliitilised) jõud hakkasid otsustavalt näpuga viibutama: oot-oot, Venemaa riikliku gaasiettevõtte reklaam ilutseb meie tänavaid!?

Ukraina meedias on teemat viimasel ajal omajagu lahatud. Nagu taolistel puhkudel tavaks, kindlat tõde pole. Ühed näitavad näpuga kohalikele alajuhtidele, kes pidanuks suutma probleemi ennetada, teised Euroopa jalgpalliisadele, kes vaatasid olukorda kitsalt oma mätta otsast ega tajunud laiemat ja pingelist poliitilist olukorda.

Igatahes lõpuks jõuti lahendusele: vähemalt tänavatel Gazpromi silma ei hakka. Mida arvab sellest UEFA hüljatud toetaja, pole teada. Samuti ei oma Postimees infot, kas reegel kehtib ka kohtumise ajal staadionil või mitte.

Real ja Liverpool, kelle ridades ka Eesti parim jalgpallur Ragnar Klavan, teevad ainsa tutvuse Kiievi Olimpiiski staadioniga homme. Täna õhtul selgitavad aga Wolfsburg ja Lyon samas naiste Meistrite liiga võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles