Kristjan Kangur: Kairys tõi Kalevisse professionaalsust juurde ja oli edukas

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangurist kujunes kahvatust hooaja algusest hoolimata Kalevi meeskonna üks olulisemaid lülisid. Just tema pälvis ka väärtuslikema mängija tiitli.
Kristjan Kangurist kujunes kahvatust hooaja algusest hoolimata Kalevi meeskonna üks olulisemaid lülisid. Just tema pälvis ka väärtuslikema mängija tiitli. Foto: Kristjan Teedema

Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria parimaks mängijaks valiti Kalev/Cramo tiitlini tüürinud Kristjan Kangur, kes jäi hooajaga üldjoontes rahule. 

«Lõpp hea, kõik hea,» sõnas pea kümneaastase vahe järel kodumaale mängima naasnud Kangur, Eesti meistri kirjadega nukamüts peas ja särk seljas. «Kui aus olla, siis pean natuke maha rahunema ja seedima seda hooaega. See oli minu jaoks nii mänguliselt kui ka passi vaadates üsna keeruline aasta.»

Kanguri sõnul muutis novembris peatreeneriks määratud leedulane Donaldas Kairys Kalevit meeskonnana märgatavalt. «Professionaalsus, distsipliin... Eks kõik treenerid ole erinevad, kõigil on oma käekiri. Tema tõi oma stiili ja oli edukas. Ühisliigas paranes mängupilt iga kohtumisega. Polnud enam ühtegi mängu, kus enne lahtiviset oli teada, kes võidab. See näitas, et liikusime õiges suunas.»

Kuidas aga Kanguri enda karjäär jätkub? «Lõpetada ma ei plaani,» kinnitas 35-aastane ääremängija. «Eks seda ole näha, kas jätkan Kalevis või mõnes teises klubis. Kairyse treeningmetoodikate vastu pole mul midagi ja tema jätkamine või mitte jätkamine minu otsust ei mõjuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles