Eesti parasportlane teeb Prantsusmaal ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul treener Maksim Ignatenko, keskel Jelena Pipper, paremal World Para Powerlifting partneri Eleiko esindaja.
Vasakul treener Maksim Ignatenko, keskel Jelena Pipper, paremal World Para Powerlifting partneri Eleiko esindaja. Foto: Erakogu

Tallinlanna Jelena Pipper osaleb esimese Eesti naissportlasena 25.-29. mail Prantsusmaal Berck-sur-mer’is peetavatel parajõutõstmise Euroopa meistrivõistlustel.

Parajõutõstmise EMil osaleb 173 sportlast 33st riigist, kes jagavad 20 erinevas kaalukategoorias 60 medalit. EM on oluline neile parasportlastele, kes loodavad kvalifitseeruda Tokyo 2020 paraolümpiamängudele. EMist võtavad osa nii paraolümpiavõitjad kui -maailmameistrid.

Eesti parajõutõstja Pipper osaleb kaalukategoorias kuni 67 kg. Jelena eesmärgiks oma esimestel suurvõistlustel on eelkõige saada rahvusvaheline klass ning puhtalt ja tehniliselt õigesti sooritada rinnalt surumine.

«Kodustel treeningutel ja võistlustel olen suutnud jõuda 50 kilogrammini, minu parajõutõstmise võistluste rekord on 47,5 kg. Ees on veel pikk maa minna Tokyo paraolümpia kvalifikatsiooninormini, milleks on 70 kg,» sõnas Pipper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles