Blogi: Bale'i fantastiline käärlöök ja Liverpooli väravavahi pirukad tõid Realile ajaloolise võidu (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real tähistab klubi ajaloo 13. Meistrite liiga võitu.
Madridi Real tähistab klubi ajaloo 13. Meistrite liiga võitu. Foto: Lluis Gene / AFP/Scanpix

Meistrite liiga finaalis olid laupäeval Kiievis vastamisi on Madridi Real ja Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool. Real võitis kohtumise 3:1 ja tuli 13. korda Euroopa meistriks.

Kohtumist alustas paremini Liverpool, kes sooritas esimese 30 minuti jooksul üheksa pealelööki Reali kahe vastu. Tõsi, enamiku neist Reali kaitsjad blokeerisid, aga üks Trent Alexander-Arnoldi sooritus oli tõeliselt ohtlik ning vajas Reali väravavahi Keylor Navase kiiret reaktsiooni.

Kohtumisesse saabus pööre, kui Liverpool pidi 31. minutil välja vahetama vigastada saanud Mohamed Salahi. Egiptlast tabas õlatrauma olukorras, kus Reali kapten Sergio Ramos ta murule maadles. Kohtunik rikkumist ei näinud, kuigi Ramos hoidis Salahit käest kinni ja kukkus sellele siis otsa.

Realgi oli sunnitud peagi vahetuse tegema, kui mänguga ei saanud jätkata paremkaitsja Dani Carvajal, aga see oli meeskonna jaoks oluliselt väiksem hoop, kui Salahi väljalangemine Liverpoolile. Avapoolaja lõpus lõi Real ka värava, mille kohtunikud korrektselt suluseisu läbi tühistasid.

Teine poolaeg algas tormiliselt. 51. minutil eksis jämedalt Liverpooli väravavaht Loris Karius, kes palli mängu pannes viskas selle vastu Karim Benzema jalga, kust see väravasse põrkas. Reali edu ei püsinud kaua - 55. minutil Sadio Mane viigistas.

61. minutil tegi Reali peatreener Zinedine Zidane briljantse vahetuse, kui asendas Isco Gareth Bale'iga. Walesi koondislane viis 64. minutil Reali oivalise käärlöögiga juhtima ja viimistles 83. minutil Kariuse järjekordse prohmaka abil lõppseisu.

Vaata ka galeriid Mohamed Salahi vigastusest:

Vaata ka galeriid fännide jalgpallipeost enne avavilet:

Vaata ka galeriid Liverpooli eilsest treeningust:

Samuti videot Liverpooli mängu-eelset pressikonverentsi:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles