Froome tõusis soolosõiduga Itaalia velotuuri üldliidriks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresseGM D

Giro d’Italia üldliidriks tõusis britt Chris Froome (Team Sky), kes tegi tänasel 19. etapil võimsa soolosõidu. Froome ründas 184 km pikkusel etapil 80 km enne lõppu.  

Froome teenis sellega tänavusel Itaalia velotuuril oma teise etapivõidu. Tuuri algus läks britil aga aia taha: Froome sattus kohe võistluste avapäeval äparduste küüsi, kui kukkus rajaga tutvudes päris valusalt. Protokolli läks talle avaetapil kirja alles 21. koht ning kaotust võitjale kogunes 37 sekundit. Nüüd on tema edu teisel kohal oleva Tom Dumoulini (Team Sunweb) ees 40 sekundit. 

Suure meediakära saatel kahe hooaja vahel Astanast UAE Team Emiratesi klubisse siirdunud Fabio Aru katkestas tuuri, jättes tänasel etapil sõidu pooleli. UAE kinnitas Aru katkestamist, kuid ei täpsustanud, kas tiimi liidrit kimbutas vigastus või haigus, vahendab Spordipartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles