Venelased muutsid oma dopingukirja osas meelt (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Kolobkov
Pavel Kolobkov Foto: Ramil Sitdikov / Sputnik

Venemaa dopinguametnikud tegid hiljuti üllatava avalduse, saates WADAle (Maailma antidopinguagentuur) ja ROKile (Rahvusvaheline olümpiakomitee) kirja, et riigi dopinguvastases võitluses tegeleti manipuleerimisega ning kinnitasid seega süstemaatilise dopinguskeemi olemasolu. Eile teatas kirja üks autoritest,Venemaa spordiminister Pavel Kolobkov, et kirjast ei tasuks siiski järeldada nagu venelased tunnustaksid McLareni raportit, mis dopinguskandaali päevavalgele tõi. 

WADA uurimine Richard McLareni juhtimisel tuvastas väidetavalt, et Vene föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) oli seotud uriiniproovide manipuleerimisega 2014. aasta Sotši taliolümpiamängudel.

Kolobkov rõhutas TASSi vahendusel, et Venemaa siiski ei nõustu McLareni raportiga, sest see sisaldab põhjendamata järeldusi. «Sellised järeldused võivad olla põhjendatud ainult kohtus ning sedagi pärast põhjalikku uurimist ja vaieldamatut tõendusmaterjali. Jätkame omalt poolt uurimist ning kui tõestatakse kellegi süüd, järgneb sellele kindlasti karistus.»

McLareni raporti tulemustega nõustumine on üks kahest viimasest WADA tingimusest, mille täitmisel lubaks WADA tunnustada taas Venemaa Antidopinguagentuuri (RUSADA). RUSADA tegevuse jätkamise teiseks tingimuseks on Moskva antidopingulabori inspekteerimine, millega venelased seni nõus pole olnud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles