Erki Nool: hetkeseis on fenomenaalne, aga järelkasv nukker

Erki Nool
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool andmas näpunäiteid
Erki Nool andmas näpunäiteid Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

«Praegu on Eesti kümnevõistluses fenomenaalne seis. Oma osa on selles nii traditsioonidel kui ka näiteks sarjal «TV 10 olümpiastarti», kus lapsed pannakse võistlema väga erinevatel aladel. Eesti treenerid on üleüldiselt rõhunud mitmekülgsusele, mis aitab laste annet märgata ja neid õige ala juurde suunata,» räägib Erki Nool.

Samal ajal kui mina süstisin noortesse optimismi olümpiavõitjana, oli teistmoodi eeskuju Indrek Kaseorg, kes tõestas, et hea tehnika omandamisel võib maailma tasemel kümnevõistlust teha ka mees, kes ei jookse 100 meetrit 10,40ga ega hüppa kaugust kaheksa meetrit.

Samas, vaadates viimast mitmevõistluse Balti matši, pole tulevik enam nii roosiline.

Tüdrukute seas on järelkasvu seis väga nukker, samuti pole rõõmustav poiste tase. Leedukad hakkasid meile tuult alla tegema – seda pole 20 aastat juhtunud. Meid päästis veel vaid see, et leedukad ei oska teivast hüpata.

Tänavuselt hooajalt ootan enim ikkagi Maicel Uibo võistlusi. Loodan, et ta on suutnud talvise vormi säilitada, sel juhul on kõik hästi. Janek Õiglane ei saanud kannapõrutuse tõttu mitu kuud joosta, mistõttu tema seisu on raske hinnata. Mullu saavutas ta minu hinnangul stabiilselt hea taseme just tänu rohketele jooksutreeningutele, mis tänavu jäid tegemata.

Noortest jälgin enim Johannes Ermi ja Karel Tilgat. Tilgalt ootan spordisõbrana tegelikult arenguhüpet mitte sel, vaid järgmisel hooajal, sest sügisel liitub ta Georgia ülikooli kõva treeningugrupiga. EM-pileti hinnaks kujuneb Eestis tänavu ilmselt 8100–8150 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles