Froome on uskumatust saavutusest tibusammu kaugusel (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano / imago/Sirotti

Chris Froome peab 2018. aasta Itaalia velotuuri võidu kindlustamiseks homsel viimasel etapil vaid finišisse jõudma.

Sky rattur Froome alustas tänast otsustavat etappi 40-sekundilise eduga tiitlikaitsja Tom Dumoulini (Giant–Alpecin) ees. Umbes viis kilomeetrit enne lõppu üritas Dumoulin korduvalt rünnata, ent Froome’ist lahti ei saanud.

Kolm kilomeetrit enne finišit Dumoulin murdus ning hoopsi Froome oli see, kes konkurendi maha raputas. Kuigi kilomeeter hiljem oli Dumoulin üllatuslikult taas Froome'i kinni püüdnud, ei suutnud ta enam otsustavalt rünnata ning ületas finišijoone Froome'i järel. Froome’i edu enne viimast etappi Roomas on Dumoulini ees 46 sekundit.

Giro 20. etapi võitis hispaanlane Mikel Nieve Iturralde (Mitchelton-Scott). Froome sai kirja seitsmenda koha (+6.03), Dumoulin oli 13. (+6.09).

Seega, kui ei juhtu õnnetust, saab Froome’ist homme esimene britt, kes Giro 101-aastase ajaloo jooksul Itaalia velotuuri võitnud on. Ühtlasi hoiaks ta samaaegselt käes kolme suurtuuri tiitlit. Mäletatavasti võitis Froome mullu nii Prantsusmaa kui Hispaania velotuuri. Varem on selle uskumatu saavutusega hakkama saanud vaid Eddy Merckx ja Bernard Hinault.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles