Video: Kauaoodatud kaunike: Soome uus odavisketäht parandas rekordit viie meetriga

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Helander 2018. aastal.
Oliver Helander 2018. aastal. Foto: Soome kergejõustikuliit

Soome kergejõustikusuvi algas eile Vantaal, kus meeste odaviske võitis üllatuslikult 21-aastane Oliver Helander.

Helander tegi lühikese, ent efektiivse võistluse. Avakatsel viskas ta rekordiks 82.73, teisel üritusel lendas 800-grammine piik aga veel kolme meetri võrra kaugemale - 85.46. Pärast teist katset loobus Helander edasi võistlemisest, sest tegi valu küünarnukile.

Oma varasemat tippmarki, mis pärines eelmise aasta augustist, parandas Helander enam kui viie meetriga. Maailma edetabelis kerkis ta kolme sakslase ning ühe tšehhi ja hindu järel kuuendale kohale. Soomes pole aastaid ühtegi noort odameest esile kerkinud, mistõttu kohalikes spordiuudistes oli Helanderi tulemus päeva olulisim uudis.

Teise kohaga pidi Vantaal leppima põhjanaabrite pikaaegne esinumber Tero Pitkämäki, kes avas hooaja 82.64ga. Pärast võistlust tunnustas 35-aastane Pitkämäki noort konkurenti, sõnades, et Helanderil on ainest 90 meetri alistamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles