Berliini EMi koondis sai täiendust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik.
Kaur Kivistik. Foto: Tairo Lutter

Laupäev tõi Eesti kergejõustikukoondisele veel ühe Berliini Euroopa meistrivõistluste normitäitja, kui Kaur Kivistik läbis Belgias Oordegemis peetud võistlusel 3000 m takistusjooksu ajaga 8.35,77. EMi norm on 8.40,0. 

Kivistik sai selle tulemusega võistlusel viienda koha. 

«Kuna esimene jooks läks mul aia taha, siis enne starti oli ikka kartus sees, mis tulla võib. Seetõttu jooksin esimesed kaks kilomeetrit võib-olla liiga passiivselt. Viimane kilomeeter osutus tugevaks ja Euroopa meistrivõistluste normi alistamine teeb rõõmu, mis oli ka võistluse eesmärk. Nüüd saab rahulikult EM-võistluseks valmistuda ja ei pea enam normi pärast muretsema. Kui pinged on maas, siis järgmised jooksud saab hea emotsiooni pealt teha,» kommenteeris Kivistik ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

Lisaks Kivistikule on Berliini EMi normi täitnud maratoonarid Tiidrek Nurme ja Jekaterina Patjuk, kaugushüppaja Ksenija Balta, odaviskaja Magnus Kirt ja kümnevõistlejad Maicel Uibo, Johannes Erm, Karl Robert Saluri ja Taavi Tšernjavski. EMile pääseb maksimaalselt kolm Eesti kümnevõistlejat, kui normitäitjaid on rohkem, otsustab võistlema pääsemise suurem punktisumma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles