Kaia Kanepi – ühes omapärases arvestuses maailma teine naistennisist!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: PAUL CROCK / AFP

Täna orienteeruvalt kella 14 ajal Prantsusmaa lahtiste avaringis venelanna Darja Kasatkinaga kohtuv Kaia Kanepi (WTA 51.) on omapärases edetabelis maailmas teisel kohal.

Nimelt hoiab Victoria Azarenka järel teist kohta edetabelis, mis võrdleb paremaid WTA tabeli tõusjaid võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Kanepi hoidis mullu samal ajal 630. tabelikohta ning on nüüd maailma 52. reket, mis tähendab, et aastaga on ta oma positsiooni prandanud 578 võrra. Enamat on suutnud vaid Azarenka, kes parandas positsiooni 894 koha võrra ning asub praegu tabeli 84. real.

WTA statistikast leiab huvitava tähelepaneku ka Anett Kontaveidi ja Kristina Mladenovici Stuttgardi turniiri kohtumisest, mille Kontaveit võitis 5:7, 7:6 (3), 7:6 (5). See matš jagab oma geimide arvu poolest naiste tennises sel hooajal kolmandat-neljandat kohta.

Kontaveit ja Mladenovici matši võitja selgitamiseks vajati 38 geimi, pikemaks on kujunenud vaid Lauren Davisi ja Simona Halepi kolmanda ringi mäng Austraalia lahtistel (48 geimi) ning Strasbourgi finaalmäng Dominika Cibulkova ja Anastasia Pavljutšenkova vahel (39 geimi).

Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi mänge Prantsusmaa lahtistel näitavad otsepildis nii Postimees.ee kui ka Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles