Norra suusakoondis võib saada eriskummalisel moel täiendust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kim
Magnus Kim Foto: FRANCK FIFE / AFP

Norra suusakoondis võib saada peagi täiendust, sest Lõuna-Korea suusataja Magnus Kim otsustas oma isa kodumaad esindama hakata, vahendab uudisteagentuur Yonhap.

Kimi ema on Lõuna-Korea päritolu, isa aga norralane ning seetõttu on 19-aastasel noormehel topeltkodakondsus. Kuigi Kim võitis esimese korealasena Aasia mängudel eelmisel aastal kolm medalit, neist ühe kulla, on noormees otsustanud, et Lõuna-Koreas ta enam areneda ei saa ning asub Norras treenima. Eesmärgiks on ta võtnud Norra koondise esindamise. 

«See oli minu karjääri silmas pidades vältimatu otsus. Kui ma tunneksin, et ma areneksin Lõuna-Korea eest võisteldes, oleksin tulevikule mõeldes enesekindlam. Aga ma pole kunagi nii tundnud. Ma ei arva, et tuleviku ootele panemine oleks seda väärt.»

Kim osales tänavu ka Pyeongchangi olümpiamängudel, kui sai meeste 15 km vabatehnikadistantsil 45. koha, meeste klassikasprindis 49. koha ning oli meeste 50 km klassikamaratonis 47. Kuigi tulemused nii head polnud, usub ta, et Norras treenimine ja Norra eest võistlemine teeb temast olümpiavõitja.

Magnus Kim
Magnus Kim Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Kimi eeskujuks on kolmekordne olümpiavõitja Johannes Høsflot Klæbo. «Juunioridena olime sarnasel tasemel. Olen temast kaks aastat noorem ning usun, et mul on oma võimalused,» teatas Kim.

Kuigi Kimi kavatsused võivad olla siirad, on üsna ebatõenäoline, et Kim kohe Norra koondisesse saab, sest suusaliit on koondise järgmiseks hooajaks juba kinnitanud ning kindlasti peab Kim ka oma taset veel tõestama.

Norra distantsikoondis: Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug

Norra sprindikoondis: Johannes Høsflot Klæbo, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Finn-Hågen Krogh, Petter Northug jr.

Norra naistekoondis: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Ragnhild Haga, ​Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Kathrine Harsem, Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Mari Eide

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles