Legendaarne ujumistreener saadetakse viimasele teekonnale 1. juunil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaasik
Ain Kaasik Foto: TOPSWIMCLUB

Ujumistreeneri ning ujumisklubi TOP asutaja Ain Kaasiku ärasaatmine toimub 1. juunil kell 15.30 Pärnamäe Krematooriumis.

Kaasik sündis Tallinnas 22. mail 1947. aastal. Ta alustas ujumistreeninguid 1957. aastal Sylvi Pressi õpilasena. Tuli neli korda (1968–70) kompleks- ja teateujumises Eesti meistriks ning parandas neli korda Eesti rekordit, neist 1 kord teateujumises. 

Ta oli 1969–94 Tallinna Kalevi ujumiskoolis, TSIK-is ja KSMK-s ujumistreener ning ujumisliidu peatreener, 1994. aastal asutas ta TOP-i ujumisklubi. 2005. aastal valiti ta parimaks ujumistreeneriks.

Kaasiku õpilaste hulka kuulusid Huko Peder, Sven Rivik, Aarne-Vello Kersa, Ilmar Ojase, Pavel Maksimov, Andrei Nikolajev, Aleksei Kargin, Maive Tummeltau, Irina Dunets, Margit Viilep, Laura Nuudi, Martin Viilep, Jaak Savvi, Timo Hallist, Martti Aljand ja Herol Marjak.

Lähedased ootavad kõiki sõpru, kolleege ja õpilasi hiljem peiedele Oru Hotellis. Kaasiku mälestuseks palub perekond kaasa võtta treeneri poolt kingitud kaardid, joonistatud pildid ja luuletused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles