Presidendiks valitud legendaarse ründaja poeg avas koondises väravatearve

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timothy Weah käib kuulsa isa jälgedes.
Timothy Weah käib kuulsa isa jälgedes. Foto: CHRISTOPHE SAIDI / SIPA / Scanpix

USA jalgpallikoondise eest pääses maavõistluses Boliiviaga esmakordselt algkoosseisus väljakule Timothy Weah, kelle isa on AC Milani ja Libeeria koondise ründaja George Weah.

18-aastane Weah sündis New Yorgis ning esindab seetõttu USA koondist. Märtsis USA eest esmakordselt väljakul käinud, kuid nüüd esimest korda ka algkoosseisu kuulunud noormehe mäng oli isa vääriline, sest 59. minutil lõi ta oma esimese koondisevärava. Kaks minutit hiljem vahetati ta puhkama.

Klubijalgpalli Paris Saint-Germaini ridades mängiv Weah on Prantsusmaa klubi põhirivistuses seni väljakule pääsenud kolmes liigamängus. Tema isa George Weah, kes mängis muuhulgas ka Prantsusmaal PSG, Monaco ja Marseille ning Inglismaa tippklubide Chelsea ja Manchester City ridades, esindas Libeeria koondist 60 korda ja lõi 22 väravat. 1995. aastal võitis ta Ballon d'Ori ehk tunnistati aasta parimaks mängijaks. Tänavu jaanuaris vannutati 51-aastane Weah Libeeria presidendi ametisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles