Käperdajaks tembeldatud Kimi Räikkönen otsib süüdistaja vastu politseilt abi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikkönen on esitanud Montreali politseile kaebuse naise vastu, kes süüdistas teda juba kaks aastat tagasi seksuaalses ahistamises ja nõuab nüüd soomlaselt kahjutasu.

On selgunud, et Montrealist pärit ettekandja esitas 2016. aastal kaebuse Räikköneni ja tema kaaskonna kohta, vahendab Iltalehti. Mehed olevat tema suhtes vulgaarselt käitunud, kui ta neid baaris teenindas, Räikkönen isiklikult olevat teda aga rindadest krabanud. Naine kirjeldas toimunut 2016. aasta oktoobris oma blogis, kuid ei maininud seal kordagi Räikköneni nime.

«Teda ei huvitanud arve suurus, vaid tal oli hoopis mulle küsimus: «Kui palju sinu eest maksma peab?»» kirjutas naine, kes serveeris meestele 2000 Kanada dollari väärtuses jooke. Kui ettekandja laua juurde naasis, kutsus vormel 1 sõitja teda enda seltsi.

«Kummardusin üle laua ning ta lükkas kohe käed mu särgi alla ja haaras mu paremast käest kinni. Samal hetkel pani üks ta sõpradest käe mu jalge vahele ja puudutas samuti mu kätt,» kirjeldas naine. Ta lahkus šokeeritult laua juurest ja rääkis juhtunust otsekohe oma ülemusele, kes küsis, mida ta soovib ette võtta.

«Ütlesin, et ei taha seda lauda sel õhtul rohkem teenindada, haarasin külmkapist pudeli Moët Roséd ja kuulutasin, et joon selle ära. Oligi kõik,» kuulutas naine.

Tänavu veebruaris tegi ta aga uue blogipostituse, kus ütles, et ei kavatse enam vormelisõitja isikut varjata ning soovib, et too oma tegude eest vastutaks. «Mina ei teinud midagi valesti. Sina tegid. Su käitumine oli ebaseaduslik ja kohatu. On aeg, et sa tehtu eest vastust annaksid. Ma teen su maatasa ja kogu maailm näeb seda pealt,» kuulutas naine blogis.

See annab ka aimu, miks Räikkönen on teinud omapoolse avalduse, väites, et naine üritab temalt raha välja pressida ja ahistab teda. Räikköneni pool nõuab naiselt omakorda märkimisväärset kahjutasu. Soomlane kinnitab, et pole kirjeldatud naist iial tundnud.

«Esitasime kaebuse esmaspäeval, uurimine on algatatud. Juhtumiga tegelevad Soome ja Kanada juristid,» andis Räikköneni esindaja Sami Visa Soome ajakirjandusele napisõnaliselt toimuvast teada. Juba kahe nädala pärast on Räikkönen tagasi Montrealis, kus peetakse tänavuse hooaja Kanada GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles