Vinge! Rally Estonia stardinimekirja lisandus Ott Tänak

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Eesti rallisõpru nädalaid, tegelikult suisa kuid painanud küsimus - kas Ott Tänak ja Martin Järveoja stardivad kodusel Rally Estonial? - on saanud lõpuks ometi jaatava vastuse. Eesti parimad on kodumaa autospordi tippsündmusel stardis!

13.-15. juulil sõidetaval Shell Helix Rally Estonial saab näha WRC-sarja tippsõitjate ülipõnevat heitlust. Kui ekipaažide Hayden Paddon - Sebastian Marshall (Hyundai) ja Craig Breen - Scott Martin (Citroën) osalemisest on juba varem teatatud, siis nüüd lisanduvad neile Eesti hetke parimad rallisõitjad, kolmekordsed MM-ralli võitjad Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota). See on ühtlasi ka esimene kord, kui Toyota Yaris WRC stardib väljaspool autoralli MM-sarja toimuval võistlusel.

Tänaku ja Järveoja lisandumine Rally Estonia osalejatenimekirja tähendab seda, et rallil on esindatud kolm tehasemeeskonda neljast, mis osalevad autoralli MM-sarjas. Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks on start kodusel võistlusel olulise tähtsusega mitmel põhjusel.

Ott Tänak: «Eesti teedel on alati väga lahe sõita olnud ja mul on hea meel, et sel korral saame siia tulla koos oma meeskonna ja Toyota Yaris WRC masinaga. Shell Helix Rally Estonial osalemine pakub meile võimalust tuua WRC-sari eestlastele koju kätte ja sel aastal tundub vägagi tugev sõitjate nimekiri tulevat.

Toyota meeskonna jaoks annab sellisel võistlusel osalemine võimaluse koguda infot võistlusolukorras. Rally Estonia suurimaks eesmärgiks on eelkõige saada tagasi kiire sõidu tunnetus peale mägiseid etappe, kuid muidugi soovime lõpetada koduse ralli poodiumi kõrgeimal astmel ja pakkuda oma fännidele võimalust näha kodustel teedel tipptasemel võidusõitu.»

«Toyota meeskonna jaoks annab sellisel võistlusel osalemine võimaluse koguda infot võistlusolukorras. Rally Estonia suurimaks eesmärgiks on eelkõige saada tagasi kiire sõidu tunnetus peale mägiseid etappe.»

Martin Järveoja: «Kodusel tippsündmusel osalemine on hea võimalus meie pöidlahoidjatele midagi tagasi anda. Loodan, et suudame pakkuda põneva ja positiivseid emotsioone täis nädalavahetuse. Rally Estonial osalemine on pärast Sardiinia ja Portugali teedelt tulekut hea võimalus kiireks Soome ralliks õige tunnetus sisse saada.

Asjaolu, et starti on tulemas ka teised WRC tiimid annab lisaks ka reaalse võrdlusmomendi, mida tavaline rallieelne test kunagi ei võimalda. Mulle endale on kindlasti väga emotsionaalne, et saan kihutada WRC autoga omakodulinna, Elva tänavatel sõidetaval publikukatsel.»

Ott Tänak ja Martin Järveoja üle-eelmisel nädalal sõidetud Portugali rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja üle-eelmisel nädalal sõidetud Portugali rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tommi Mäkinen, Toyota rallitiimi juht: «Eesti on tõeline rallimaa ja osalemine Rally Estonial on hea võimalus anda tiimi poolt midagi tagasi Otile, Martinile ja Eesti rallifännidele. Me teame, kui populaarsed on Ott ja Martin Eestis ja me soovime pakkuda publikule ja rallifännidele tõelise elamuse meie sõitjate poolt.»

Ott Tänaku ja Martin Järveoja startimise taga Shell Helix Rally Estonial Toyota WRC-autoga on paljude inimeste töö ja pikaajaline panus, ütlevad korraldajad pressiteates.

Oleg Gross, suurettevõtja ja Ott Tänaku pikaajaline toetaja: «See on ideaalne võimalus kõigile näha neid sõitmas kodus samal ajal, kui nad on WRC-maailmas absoluutses tipus. Selle taga on palju tööd ja suured tänud Toyota meeskonnale, olen kindel, et kõik fännid ootavad neid Eestisse võistlema. Mulle isiklikult on see hetk südantsoojendav, Ott ja väga paljud teised on selle nimel aastaid tööd teinud, et meil kõigil on võimalus neile kaasa elada. Tegu on vaieldamatult väga olulise sündmusega ja kutsun kõiki raja äärde kaasa elama ja näitama sellega üles toetust.»

Ott Tänak ja Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava.
Ott Tänak ja Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava. Foto: Tairo Lutter

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor: «Selle uudise taga on palju tööd ja erinevate inimeste pingutusi ja see on meie jaoks kirss tordil. Oti ja Martini startimine on meile ülioluline ja julgen öelda, et varem välja öeldud plaani üks osa, mis tundus kohati utoopiline, on täitunud. Olen kindel, et publik ei pea pettuma, sest need tippsõitjad ja kõik teised võistlejad pakkuvad neile korraliku vaatemängu.

Korraldaja poolt saan öelda, et selles osas, mida pakume nii sõitjatele kui publikule on iga aastaga toimunud areng. Olgu selleks siis organisatsioon, IT-lahendused, teede ehitus või meelelahutus, meie eesmärk on kõiges anda maksimum. Suurt tööd oleme just teinud teedega, et taastada traditsiooniliselt üle Lõuna-Eesti kuppelmaastiku looklevad kiiruskatsed, millel on tugevam põhi ja mis on nauditavad nii kui sõitjatele kui publikule.

Viimaste osas on meie suur tähelepanu atraktiivsete vaatamiskohtade rajamisel, kus on olemas kõik alates parkimisest kuni meelelahutuseni. See kõik aitab meil saavutada lõppeesmärki, milleks on olla üks parimaid kruusarallisid maailmas. Heitlus ralli võidu nimel saab olema äge, Oti ja Martini startimisega lisandub sellele veel enam põnevust ja usun, et see toob raja äärde iga rallist vähegi teadva inimese.»

Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.

Rally Estonia 2018

  • Ralli ava- ja lõputseremoonia toimub Tartus, Raekoja platsil.
  • Tartus sõidetakse ralli üks publikukatse ja Tartu Lauluväljakul toimub ralli ametlik kontsert, mille peaesinejaks on Venemaa superstaar Nyusha, kellega jagab lava meie enda armastatud Eesti aasta naisartist Liis Lemsalu.
  • Otepää ja Tehvandi spordikeskus on taas ralli tehniliseks keskuseks, kus asub nii hooldusala kui ralli juhtimiskeskus.
  • Elvas sõidetakse samuti publikukatse, mis on Rally Estonia viimane kiiruskatse.
  • Rallipassid ja ametliku kontserdi Nyusha pääsmed on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes. Kuni mai lõpuni rallipassid hind 21 eurot, alates 1. juunist 26 eurot.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles