Chelsea legend asub juhendama Mart Poomi endist koduklubi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Lampard.
Frank Lampard. Foto: Adam Davy / PA Wire/PA Images

Aastatel 2001-2014 Londoni Chelsea jalgpalliklubi hingekirja kuulunud ja seal legendi staatuseni jõudnud keskpoolkaitsja Frank Lampard alustab treenerikarjääri Derby County juhendajana.

«Olen alati tahtnud juhendada suurte traditsioonidega ja ajalooga klubi nagu Derby County. See on suur võimalus,» rääkis Derby County värske peatreener Lampard klubi kodulehekülje vahendusel.

«Olen veetnud palju aega, et arutada klubi esimehe ja juhatuste liikmetega klubi eesmärke. Nimelt tahame Pride Parki (Derby jalgpallikeskus – toim) noorteakadeemiat arendada,» lisas 39-aastane inglane, kes lõpetas mängijakarjääri poolteist aastat tagasi.

Mängijakarjääri jooksul jõudis Lampard kolme Inglismaa meistritiitli, nelja FA karika, kahe liigakarika, ühe Meistrite liiga ja ühe Euroopa liiga võiduni. Aastatel 2004, 2005 ja 2009 valiti Lampard Chelsea parimaks mängijaks.

«See on minu esimene töökoht peatreenerina, aga olen mängijakarjääri jooksul näinud lähedalt parimaid treenereid ja olen veendunud oma võimetes ja enda ümber olevas meeskonnas. See pole lihtne – juhendada jalgpallimeeskonda –, aga ma tõesti ootan seda väljakutset,» sõnas Lampard.

Derby County saavutas lõppenud hooajal Inglismaa esiliigas 24 klubi konkurentsis kuuenda koha ja jõudis kõrgliiga üleminekumängudele, kus jäädi kahe mängu kokkuvõttes 1:2 alla eestlase Mattias Käidi koduklubile Fulhamile. Seega mängib Derby County järgmisel hooajal 11. korda järjest Inglismaa esiliigas.

Legendaarne Eesti väravavaht Mart Poom mängis Derby County ridades aastatel 1997-2003 suisa 133 kohtumist Inglismaa kõrgliigas. Kui klubi hooajal 2001-02 kõrgseltskonnast välja langes, siirdus eestlane Sunderlandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles