Pommuudis: Realis tiitlisaju korraldanud Zidane lahkub ametist (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Madridi Reali kolmanda järjestikuse Meistrite liiga võiduni tüürinud Zinedine Zidane lahkub ametist. 

«Ta tegi ootamatu otsuse, aga toetan teda täielikult,» sõnas klubi president Florentino Perez.

Võtsin vastuse otsuse mitte jätkata Madridi Reali peatreenerina. Meeskond on kolm aastat järjest võitnud ning vajab pärast kolme aastat muutust. See vajab teist suunda, teist lähenemist. Seetõttu tegin selle otsuse. Õigemat aega poleks. Ma armastan seda klubi. President andis mulle võimaluse saada Reali peatreeneriks ning olen talle igavesti tänulik. Aga täna vajan nii mina kui kõik teised muutust. 

sõnas Zidane ise.

Perez tunnistas, et Zidane'i otsus tuli talle ootamatult ning ta polnud selleks valmis. «Ta võib alati tagasi tulla. Ootame teda tagasi. Praegu vajab ta puhkust.»

Ajakirjanikud uurisid, kuidas peaksid Madridi Reali fännid sellist ootamatut uudist mõistma. Zidane vastas, et paljudele võibki selline teade olla mõistusevastane, aga aeg on muutusteks. 

Florentino Perez ja Zinedine Zidane 
Florentino Perez ja Zinedine Zidane Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP

«Pärast kolme aastat on see õige otsus. Saan aru, et inimesed ei mõista seda, aga tänan toetajaid. Ja neid, kes mind mõistavad.»

Prantslane kinnitas, et mängijad said otsusest teada varem. 

Pole põhjust olla kurb. Täna on tore päev!

Prantslane kinnitas, et kedagi teist ta uuel hooajal juhendama ei hakka. 

Zinedine Zidane pressikonverentsil
Zinedine Zidane pressikonverentsil Foto: Juan Medina / Reuters

Kõigest viis päeva tagasi Meistrite liiga võitu tähistanud prantslane kinnitas, et pole kurb. 

«Tunnen end hästi. Pole põhjust olla kurb. On tore päev. See on raske, sest ma ütlen, et ma ei jätka, aga see pole ometi kurb päev. Jään igavesti Realiga seotuks. Tean siit väga palju inimesi ja tean, et meie läbisaamine ei muutu mitte kunagi.»

Zidane juhendas Reali 149-s ametlikus kohtumises, millest meeskond võitis 104, viigistas 29 ja kaotas 16. Prantslase võiduprotsent oli seega 69,79%.

Üheksa võidetud tiitlit (Meistrite liiga 2016, 2017, 2018, klubide MM 2016, 2017, Euroopa superkarikas 2016, 2017, Hispaania meistriliiga 2017, Hispaania superkarikas 2017) teevad Zidane'ist Reali ajaloo pärjatuselt teise treeneri vaatamata kõigest kaks ja pool hooaega kestnud ametiajale.

Zidane'ist enam tiitleid võitis Reali peatreenerina ainult Miguel Muñoz, kes juhtis klubi 16 ametis veedetud hooaja jooksul 14 esikohani (neist viis Meistrite liiga võidud vahemikus 1956-1960).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles