Eesti koondise kapten: andsin pärast mängu positiivset vaibi edasi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondise kapten Martin Johannson.
Eesti käsipallikoondise kapten Martin Johannson. Foto: Eero Vabamägi

Kui kolm nädalat tagasi võitis käsipallur Valdar Noodla Soomes eestlaste tänavuse hooaja seni säravaima liigamedali ehk hõbeda, siis neljapäeva õhtul jõudis sama saavutuseni Martin Johannson, aga oluliselt tugevamas sarjas. 

Eesti koondise kapten sai Rumeenia kõrgliigas kaela hõbemedali kui tema Bukaresti Steaua kaotas otsustava finaalmängu 19:22 (13:10) tiitlikaitsja Bukaresti Dinamole.

Finaalseeriasse oli algusest peale dramaatilisus sissekirjutatud kui kohtusid kaks Rumeenia pealinna tippklubi ja riigi edukaimat käsipallimeeskonda – Steaual oli enne tänavust finaali 28, Dinamol 14 meistrikulda. Avakohtumises lõppes normaalaeg 23:23 viigiga ja Dinamot saatis edu karistusviseteseerias. Teises lahingus sai kõige napima, 27:26 võidu Steaua.

Otsustav finaalmäng algas väravavahtide paraadtõrjetega, kusjuures mõlemal tiimil seisis postide vahel Iraani koondislane. Tänavu Meistrite liigaski osalenud Dinamol on iraanlasi kokku neli, ent enim pahandust tegid Steauale Prantsusmaa koondiseski esinenud Hugo Descat ja venelane Vitali Komogorov. Kui mängitud oli seitse minutit, oli tablool seis 2:1 Steaua kasuks.

Dinamo läks omakorda ette, aga seisult 3:3 algatas Johannsoni kavalalt visatud värav joonelt ning kohe järgnenud hea blokk kaitses steaualaste 6:1 vahespurdi. Kuigi 9:4 eduseis hakkas kahanema, mindi puhkepausile Steaua juhtimisel 13:10. Eesti koondise kapten viibis väljakul pea terve poolaja nii rünnakul kui kaitses, saades puhkama vaid viimase viie-kuue minuti jooksul ründefaasis.

Teise pooltunni algul kasutas Steaua teisigi joonemängijaid ning Dinamo tuli mängu tagasi. Peasüüdlane oli siiski nende väravavaht Saied Heidarirad, kes tegi kohati uskumatuid tõrjeid. Tiitlikaitsja tegi 4:0 vahespurdi ja asus uuesti juhtima. Rumeenia liiga põhiturniiri võitnud Steauat hoidsid mängus vasakäär Andrei Mihalcea tabamused.

Johannson lülitus uuesti nii kaitsesse kui rünnakule ja mäng võrdsustus. Kui mängida jäi kuus minutit, viigistas eestlane mänguseisu 19:19-le. Rohkem palle vastaste väravasse Steaua aga ei saanudki – tehniline praak ja hädavisked enamat ei lubanud. Dinamolased said 22:19 võidu ja kolmandat aastat järjest kaela meistrikullad.

«Kahjuks jätsime hooaja kõige kehvema poolaja täiesti viimaseks ja lasime edul käest libiseda. Ei saanud väravavahiga taaskord hakkama,» tunnistas hiljuti Steauaga uue kahe-aastase lepingu sõlminud Johannson. «Aga tujul pole tegelikult viga, olin üks neist pärast mängu, kes positiivseid vaibe edasi andis neile, kes meie seast rohkem pettunud olid!»

Johannsoni jaoks oli tegu teise hõbedaga Rumeeniast, lisaks on tema auhinnakapis kaks pronksi. «Nüüd siis tuli neljas medal. Need kõrgemad ja magusamad on veel puudu. Kokkuvõttes oli hooaeg võit ja kordaminek kindlasti, sest vahetasime eelmise aasta 9. koha hõbeda vastu. Pääsesime eurosarja, tõstsime palju päid, võitsime toetajaid ning lasime ninanipsu kriitikutele,» lisas 32-aastane joonemängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles