Postimehe video: Eesti vutikoondis ihkab Riias lõpetada 80-aastase põua

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste jalgpallikoondis kohtub laupäeval kell 18 Riias, Daugava staadionil Lätiga. Balti turniiri teises kohtumises on Eesti jaoks mängus palju – võidu korral tagataks sel võistlusel esimene esikoht pärast 1938. aastat.

Poolkaitsja Mattias Käit: «Meil tuleb mängida samamoodi nagu Leedu vastu – teha vähe pallikaotusi, olla kompaktsed ja luua võimalusi, mis tuleb ka väravateks lüüa. Leedu vastu oli meil neli head šanssi, millest kaks realiseerisime. Eelmistes mängudes meil nii head protsenti polnud. Kui jätkama samamoodi Läti vastu, siis on võit meie.»

Keskkaitsja Joonas Tamm: «Tuleb väga võitluslik kohtumine, kus meie eesmärk on oma mäng peale suruda, mitte keskenduda nii palju vastasele. Tahame olla ründavad ning Balti turniiri üle pika aja ära võita. Aga hea rünnaku jaoks peab kaitse hästi töötama, näiteks pallide võitmise järel vajame häid positsioone kontrarünnakuteks. Leedu vastu toimis see päris hästi.»

Eesti peatreener Martin Reim: «Muudatusi koosseisus võrreldes kolmapäevase Leedu-mänguga tuleb. Kindlasti kasvõi põhjusel, et kaks põhikoosseisu meest läksid koduklubi juurde tagasi. Aga tuleb veel paar muudatust. Ühelt poolt põhjusel, et tuua juurde värskust. Teisalt, et anda mõnele mängijale võimalus end näidata.

Muidugi tahaks need jutud lõpetada, et 80 aastat pole võitnud ja nii. Aga ma ei saa ainult sellele mõelda. Tore, et Leedut võitsime, ent momendil on seis nii, et kõik kolm meeskonda võivad selle Balti turniiri ära võita. Midagi pole otsustatud. Mäng Lätiga paneb meie jaoks paika, kas suudame võidu kindlustada, peame ootama või pole mingit variantigi.

Loodame vältida rumalaid apsakaid. Peame olema avatud silmadega ja tegema oma asju. Meie joonisega saab mängida ükskõik, millise süsteemi vastu. Oluline on pigem, et kuhu oma mäng suunata. Tuleb vaadata, kuhu vastase liinides augud tekivad. Küsimärke on vastase tegutsemises seoses nende uue peatreeneriga palju, aga seda enam saame keskenduda enda mängule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles