Kaval rada röövis mitmelt soosikult preemiasekundeid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Leok.
Martin Leok. Foto: Martin Gatski

Rohkearvulise publiku ees sõidetud enduro MM-etapi Enduro Tallinn GP proloogi võitis Itaalia võistleja Thomas Oldrati. Rohkete takistustega rajal eksisid paljud, nende hulgas ka soosikud. Teine ja kolmas koht Enduro GP arvestuses läksid Suurbritanniasse Daniel McCanneyle ja Bradley Freemanile. Eesti parim oli Martin Leok.

Proloogil mõõdetakse küll aega, aga seda ei liideta järgnevatele katsetele. Küll saavad iga klassi üheksa paremat endale järgmiseks päevaks preemiasekundeid, mis arvestatakse nende ajast maha. Oldrati teenis proloogi võiduga 12 sekundit, üheksanda koha saanud sõitja ajast läheb laupäeval maha 1 sekund. 

Eestlasi osaleb MM-etapil kokku kaheksa ja Enduro GP klassis ehk absoluutarvestuses oli neist kiireim Martin Leok, kes sai 21. koha. Aigar Leok oli 23. ja Timo Hermlin 26. Priit Biene, kes sõidab Junior-klassi arvestuses, oli oma klassi 20. sõitja.

Laupäeval ja pühapäeval läbivad sõitjad Maardus ja Jõelähtmel kolmest katsest koosnevat ringi: mõlemal päeval kolm korda. Esimesed võistlejad stardivad Tallinna Lauluväljakult kell 9.00 ja suunduvad kohe Maardu krossirajale, kus on kavas krossikatse. Sealt edasi liigutakse Jõelähtmele Võerdla motomaastikualale, kus läbitakse ekstreemkatse, misjärel minnakse tagasi Maardu krossiraja äärde, kus ootab hooldus.

Selle järel starditakse taas Võerdlas päeva pikimale ehk endurotestile. Ühe ringi pikkuseks on 47 kilomeetrit ning selle läbimise ajaks on arvestatud orienteeruvalt 1 tund ja 50 minutit. Tagasi Lauluväljakul on sõitjad kell 15.30 ja siis sõidetakse päeva lõpuks veel ka proloogi rada läbi. Peale seda on selge, kes on selle päeva kiireimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles