Video: Türgi vutitäht tahtis minna tribüünile korda looma ja sai punase kaardi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Cenk Tosunile (vasakul) ei halastanud.
Kohtunik Cenk Tosunile (vasakul) ei halastanud. Foto: Denis Balibouse / Reuters / Scanpix

Türgi jalgpallikoondise ründajale Cenk Tosunile lõppes maavõistlus Tuneesia vastu punase kaardiga, kuid mees ei häbenenud eemaldamist: jalgpalli asemel seadis ta esikohale pereväärtused.

Genfis peetud mäng peatati 59. minutil, kusjuures viis minutit varem oli Tosun penaltist türklased juhtima viinud, kaks minutit hiljem Anice Badri aga viigistanud. Kohtumise katkestamise põhjuseks oli tribüünil puhkenud rüselus, mille keskmes tundus olevat Tosuni isa.

Türgi ajakirjanduse teatel olid fännid tribüünil loopinud pürotehnikat ning osa neist tabas Tosuni isa ja teisi pereliikmeid, kes olid mängu vaatama sõitnud. Tosun lahkus väljakult ning žestikuleeris vihaselt fännidega, tõmmates muuhulgas käega üle kõri. Just selle liigutuse eest andiski šveitslasest peakohtunik Alain Bieri talle punase kaardi. 

«Pöörasin pead ja nägin isa tüli keskmes. Ma ei teadnud täpselt, mis toimub, kuid andsin fännidele teada, et neil pole õigus. Ähvardasin neid, aga selline käitumine pole koondise kaptenile kohane,» selgitas ja vabandas Tosun pärast mängu. «Vahel on tähtis näidata iseloomu. Aga luban, et rohkem ma nii ei tee.»

Viimased pool tundi vähemuses mänginud Türgi suutis siiski päästa 2:2 viigi. 79. minutil jäädi Ferjani Sassi väravast kaotusseisu, ent 90. minutil Çağlar Söyüncü viigistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles