Kvitova kukutamine pikendas Kontaveidi vägevat seeriat maailma tippude vastu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas lüüa Anett Kontaveiti? Pead olema maailma esikümne mängija!
Kuidas lüüa Anett Kontaveiti? Pead olema maailma esikümne mängija! Foto: Pascal Rossignol / Reuters / Scanpix

Anett Kontaveit, kes alistas Pariisi lahtiste tennisemeistrivõistluste naisüksikmängu kolmandas ringis 7:6 (6), 7:6 (4) maailma kaheksanda reketi Petra Kvitova, jätkas sellega maailma tippmängijate vastu muljetavaldavat seeriat, millega ta on sel kevadel silma paistnud.

Maailma edetabelis ise 24. kohale kerkinud Kontaveit sai hoo sisse juba Stuttgardi turniiril, kus ta lõi järjest auti Kristina Mladenovici (WTA 27.), Angelique Kerberi (WTA 12.) ja Anastassia Pavljutšenkova (WTA 27.). Madridis langes edetabeli tolle hetke kaheksas Venus Williams.

Roomas alustas Kontaveit võidukäiku CoCo Vandeweghe (WTA 16.) alistamisega. Pärast Svetlana Kuznetsova võitmist sai ta uuesti jagu Williamsist (tabelis sel hetkel juba üheksas) ja tagatipuks ka maailma teisest reketist Caroline Wozniackist.

See tähendab, et tänast mängu lisaks arvestades on Kontaveit viimase kuu aja jooksul alistanud koguni neli maailma esikümne mängijat – kaks korda Williamsi, korra Wozniacki ja korra Kvitova. Veel märkimisväärsem on aga see, et Kontaveidi löömiseks ongi tulnud olla ise esikümnes: kolmel viimasel turniiril on eestlannast suutnud jagu saada vaid Karolina Pliškova (tabeli kuues, Stuttgardi poolfinaal), Kvitova (kümnes, Madridi kaheksandikfinaal) ja Elina Svitolina (neljas, Rooma poolfinaal).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles