Valestart või mitte? Aron jäi teisest kohast vastuolulisel moel ilma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron on tagasi tunamullusest juba tuttava Prema võistkonna ridades.
Ralf Aron on tagasi tunamullusest juba tuttava Prema võistkonna ridades. Foto: Prema Powerteam

Ralf Aron ületas Euroopa vormel 3 sarja etapil Hungaroringil avasõidus lõpujoone teisena, kuid kohtunikelt saadud karistus kukutas eestlase viiendaks. Aronil oli viiesekundilise ajatrahvi kohta üht-teist öelda, kuid tulemusi see enam ei muutnud.

Kohtunikud nägid seitsmendast ruudust teele läinud eestlase valestarti ja seetõttu lisati tema lõpuajale viis sekundit. «Kaks stardituld oli süttinud, kui mu auto korraks nõksatas. Aga ma ei liikunud üle stardiruudu piiride ning start iseenesest ei olnud valestart,» vahendab Autosport Aroni selgitust.

Lisaks polnud ta päris rahul sellega, et sai karistusest teada alles sõidu lõpuosas. Oleks see selgunud varem, poleks ta üritanud püüda liidrit ja lõpuks esikoha saanud Dan Ticktumit, vaid kasvatanud vahet jälitajatega. «Pingutasin, et Danile survet avaldada, ning seetõttu kuumenesid mu tagarehvid üle. Tagantjärgi targana oleksin pidanud rahulikumalt võtma, et taganttulijate ees edu kasvatada. Oleksin ma stardiruudust välja liikunud, oleksin karistusega nõus. Aga reeglid on reeglid,» nentis eestlane mõrult. «Teist nädalavahetust järjest kaotan pisiasjade tõttu nii palju punkte.»

Sõidu võitis Motoparki tiimi esindav Ticktum, teise koha sai lõpuks kirja Guan Yu Zhou ja kolmanda Robert Schwartzman. Ajatrahvi tõttu nihkus Aronist mööda ka Mick Schumacher. Kõik kolm sõidavad sarnaselt Aronile Prema Powerteami ridades. Väga tubli sõidu tegi ka Jüri Vips, kes oli Aroni järel kuues.

Pühapäeval peetakse Hungaroringi etapi teine ja kolmas sõit. Paraku ebaõnnestus Aronil täielikult mõlema sõidu kvalifikatsioon ja ta läheb neis rajale alles 15. kohalt. Vips stardib teises sõidus 12. ja kolmandas 8. ruudust. Aron on praegu sarja kokkuvõttes teisel kohal, kaotades liidrile Ticktumile vaid poole punktiga. Vips on tabeli 12. real, kuid tõusi sarja uustulnukate arvestuses viiendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles