Aigar Leok tegi kodusel MM-etapil vennale tuule alla: Martin tegi mulle väikese kingituse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas sõidetava enduro MM-etapi laupäevase võistluspäeva kiireim oli Bradley Freeman Suurbritanniast. Parima eestlasena on Aigar Leok üldkokkuvõttes 18. kohal, oma klassis on ta seitsmes.

Enduro GP-arvestuses, mis on kõikide täiskasvanute klasside ühisarvestus, oli laupäeval kiireim Freeman, kes tegi väga stabiilse päeva. Freemani edu teise koha saanud Eero Remese ees on 15,85 sekundit.

«Ma olen nii õnnelik, et sain täna siit absoluutarvestuse võidu. Tiim tegi supertöö ja katsed olid mulle puhas nauding. Nagu arvata võis, siis endurokatse, mille pikkus oli umbes 10 minutit, oli väga oluline. See oli keeruline ja muutus iga läbimisega raskemaks,» rääkis Freeman peale finišit.

Remese sõnul tegi ta mitu viga ning kukkus kolm korda. Siiski suutis ta viimase ekstreemkatsega ennast tõsta neljandalt kohal teiseks. Kolmas oli valitsev enduro GP maailmameister Steve Holcombe, kelle sõnul andis täna pisut tunda tema vigastusest tingitud vähesem treenimine, aga suures plaanis oli ta päevaga rahul.

Parima Eesti sõitja koha nimel käis äge heitlus kuni viimase katseni, kus seni liidrikohal olnud Martin Leok tegi vea ning temast möödus sama katse puhtalt läbinud vend Aigar Leok. Üldarvestuses on Aigar 18. ja Martin 19. kohal, oma klassis on nad vastavalt seitsmendal ja kaheksandal kohal. Nende vahe oli lõpuks 22,43 sekundit.

«Tunne on vägev. Võib-olla sisimas lootsin rohkemat, aga tippude tempo on ikka väga raju. Mina enam igapäevaselt selle ala sees pole ja sellest see vahe tulebki. Olen rahul ja Martin tegi lõpus mulle väikese kingituse ka,» vihjas Aigar Leok venna eksimusele.

«Mängisin oma võimalused ise maha. Eks väsimus ja pikk päev andsid tunda, tsikkel läks natuke leppesse, viskas valesse soonde ja nii ma sealt alla kolinal tulin. Õnnelik pauk, ise terve ja finišis ning saab homme jälle starti minna. Selle pärast me seda ju teeme, et seda nautida,» rääkis Martin Leok.

Veiko Rääts oli üldarvestuses 24. ja omas klassis üheksas, Elary Talu 25. ja vastavalt oma klassi kuues. Toomas Triisal olid probleemid vedrustusega ja talle 27. koht, omas klassis oli ta seitsmes, vend Jüri Triisa lõpetas päeva 28. kohal ja oma klassi arvestuses oli ta 11. Timo Hermlin lõpetas päeva nende järel, 29. kohal ja oma klassi arvestuses oli ta samuti 11.

Priit Biene sõidab Junior arvestuses, kus oli juuniorite üldarvestuses 17 ja omas klassis seitsmes, millega kordas selle hooaja parimat tulemust. Sarnaselt Triisaga oli ka tal probleeme amortitega, mis segasid pisut ta sõitu viimastel osadel katsetel.

Enduro MM-etapi Tallinn GP teine täispikk päev sõidetakse pühapäeval. Taas on kavas kokku 11 katset, millele lisaks sõidetakse päeva lõpus Tallinna Lauluväljakul ka proloogina kasutusel olnud supertest, millel aga aega ei võeta. Võistlejad stardivad Maardusse ja Jõelähtmele katsetele Tallinna Lauluväljakult kell 9.00 ja tagasi on nad samas kohas kell 15.30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles