Kontaveit hoiab Prantsusmaa lahtistel tänavu omapärast rekordit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS

Anett Kontaveit on mänginud Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel imelist tennist ning jõudnud 1. parema hulka. Kontaveit hoiab peale kolmanda ringi kohtumist enda käes ka huvitavat rekordit.

Nimelt on Kontaveit kogunud Prantsusmaa lahtistel kõige enam mänguminuteid naisüksimängijate seas. Eestlanna on veetnud platsil 323 minutit. Võrdluseks: Kontaveidi kaheksandikfinaalivastane Sloane Stephens on veetnud platsil üle tunni aja vähem, täpsemalt 258 minutit.

Kontaveidi jaoks oleks veerandfinaali jõudmine esimene kord Suure slämmi turniiril nii kaugele jõuda, samal ajal kui Stephensil on kirjas ka üks võit – eelmisest aastast US Openilt. Samas mängib Stephens juba viiendat korda Prantsusmaa lahtiste neljandas ringis, kuid pole seni kordagi edasi pääsenud.

Liivaväljakul mängides on statistikast lähtudes pisike eelis siiski Kontaveidil, kuna eestlanna on 16st mängust liival võitnud 12, Stephens on 13st mängust võitnud üheksa. See tähendab, et Kontaveidi võiduprotsent liival on 75%, Stephensil veidi alla 70%.

Kontaveit ja Stephens kohtuvad omavahel täna, orienteeruvalt kell 16:30, kusjuures mäng toimub turniiri Philippe Chatrier' nimelisel peaväljakul.

Jälgi tänast kohtumist Kanal 12 ja Postimehe otsepildi vahendusel kell 16.30!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles