Kanter sai seljahädade kiuste Tartus ketta lendama, ent jäi edetabelijuhile alla

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Sule mälestusvõistlused kergejõustikus. Pildil Gerd Kanter.
Gustav Sule mälestusvõistlused kergejõustikus. Pildil Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter

Jamaika kettaheitja Fedrick Dacres saavutas Tartus peetud Gustav Sule mälestusvõistlustel tulemusega 68.12 esikoha.

Maailma hooaja edetabelijuhi Dacresi võidutulemus jäi Tamme staadioni rekordile alla meetri ja ühe sentimeetriga. Nimelt heitis sellel kevadel leedulasest maailmameister Andrius Gudzius seal 69.13. Korraldajad panid rekordi ületamise puhul välja eripreemia, kuid seekord seda ei juhtunud.

Teise koha sai rootslane Simon Pettersson, kes heitis parimal katsel 63.20 meetri kaugusele. Kolmanda koha teenis seljavalude kiuste olümpiavõitja Gerd Kanter, kelle kettakaareks mõõdeti hooaja tippmarki tähistav 61.00. Martin Kupper käevigastuse tõttu Tartus ei osalenud.

Eesti kuulitõukaja Kristo Galeta põrutas Tartus uueks isiklikuks rekordiks 19.87, mis tähendab, et Berliini Euroopa meistrivõistluste normatiivist jäi puudu vaid kolm sentimeetrit. Ta tõukas ühel katsel suisa üle 20 meetri, kuid ei suutnud ringi püsima jääda ja seetõttu katse ei lugenud. Galeta tõusis Eesti kõigi aegade edetabelis viiendale kohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles