Optimistlik Kanter: kui ma ei usuks, et 65 meetrit EMil võimalik on, võiksin pillid juba kotti panna

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanteril õnnestus karjääri viimasel Gustav Sule memoriaalil 60 meetri piir alistada.
Gerd Kanteril õnnestus karjääri viimasel Gustav Sule memoriaalil 60 meetri piir alistada. Foto: Eero Vabamägi

Kettaheitja Gerd Kanter ületas oma sportlaskarjääri viimasel hooajal esmakordselt 60 meetri piiri täna Tartus, kui sai Gustav Sule memoriaalil 61.00ga kolmanda koha. 

«Näha on, et ketas ei lenda lõpuni. Energia ei lähe õige nurga alt kettasse. Sooritused on kanged ja kartlikud,» sõnas Kanter, kes taastub hiljutisest seljavigastusest. Tervisemure tõttu ei saanud ta neli nädalat järjest korralikult treeningutel heita. Õnneks on tänaseks seis oluliselt parem.

39-aastane olümpiavõitja loodab õnnetust hooaja algusest hoolimata Berliini EMiks heasse vormi jõuda.

«Otimismi peab alati olema,» ütles Kanter. «Mullu oli vigastuse tõttu vahepeal seis juba väga raske, aga ikka tulin kuidagimoodi august välja. Kuna tegu on mu viimase hooajaga, tahaksin ikkagi viisakalt karjääriga hüvasti jätta. Enne vigastust olin 65 meetri vormis. Kui ma ei usuks, et võin sellise tulemuse EMil heita, võiksin pillid kotti panna.»

Kanter jätkab hooaega järgmise nädala lõpus Poolas. Tema treeningkaaslane Martin Kupper, kes taastub kergest käevigastusest, teeb tänase seisuga suve avastardi kahe nädala pärast Ogres Balti matšil, kus võistleb ka Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles