Eesti neljapaat võitis MK-avaetapil B-finaali

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudekvartett B-finaali lõpetamas.
Eesti sõudekvartett B-finaali lõpetamas. Foto: Fred Killing

Belgradis kulmineerunud sõudmise MK-sarja avaetapil teeni Eesti neljapaat (Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä) seitsmenda koha.

Eesti edestas B-finaalis konkurente Tšehhist ja Ungarist, saades kirja aja 5.46,01, Tšehhile löödi stopper kinni 5.52,54 ning Ungarile 5.58,88 peal, vahendab sõudmisliit.

A-finaali võitis eeldatud favoriit Suurbritannia (5.38,86), järgnesid Saksamaa (5.39,13) ning Norra (5.41,65). Medalinõudlejaks peetud Holland tõrjuti Poola järel (5.42,49) alles viiendaks (5.45,51).

«Täna oli kobe ja ühtlane sõit, kus distantsi teine osa oli esimesest kiirem. Võtame võistluse positiivselt kokku, sest see oli sammuke edasi. Kui suure finaali aegu võrrelda, siis 6-7 sekundit tagasi võtta pole midagi müstilist,» sõnas sõudjate treener Matti Killing.

Ühtlasi alistas neljapaat MK-etapil maailmameistrivõistluste mudelaja. «Kiiruselt oleme eelmisest aastast veidi ees, aga samas ega sõudmise alati muutuvates ilmaoludes ei maksa aegu ka üle tähtsustada. 2017. aastal saime nii hea aja alles maailmameistrivõistluste finaalis, seetõttu fakti ikka mainida võib. Nüüd läheme koju, arutame tulevikuplaane ning töötame tiitlivõistlust silmas pidades tugevalt edasi,» rääkis mitmete sõudmismedalite võitmisele kaasa aidanud kogenud Pärnu treener.

Tänavused maailmameistrivõistlused peetakse 9.-16. septembrini Bulgaaria sõudemekas Plovdivis. Hooaja kulminatsioonile eelnevad mitmed teised olulised võistlused nagu juuli keskel Luzernis toimuv kolmas MK-etapp ning augusti alguses Strathclyde’is Šotimaal peetavad Euroopa meistrivõistlused. Eesti koondise detailsemad plaanid peaks selgeks saama juuni esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles