Vägeva turniiri lõpetuseks suur küsimärk (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit näitas, et kuulub tippmängijate sekka, ent otsustavatel hetkedel võib kukkumine olla päris valus.
Anett Kontaveit näitas, et kuulub tippmängijate sekka, ent otsustavatel hetkedel võib kukkumine olla päris valus. Foto: Christophe Ena / AP

​Pärast Prantsusmaa lahtiste hiilgavat kolmanda ringi võitu maailma kaheksanda reketi Petra Kvitova üle räägiti Anett Kontaveidist kui finaalikandidaadist. Turniiri eel peeti teda mustaks hobuseks. Teekond sai ootamatult järsu ja tujutu lõpu.

Laupäeval alistas Kontaveit Kvitova 7:6, 7:6 ning jõudis esimest korda elus Pariisis 16 parema hulka. Eestlanna pakatas enesekindlusest ning tunnistas, et emotsiooni poolest oli see tema elu parim võit. Tasub meenutada, et poole aasta jooksul oli Kontaveit tšehhitarile seni kahel korral kaotanud.

«Kindlasti tuli see kasuks, et paar nädalat tagasi alles mängisime. Teadsin paremini, kuidas tema vastu tegutseda,» viitas Kontaveit hiljutisele vastasseisule Madridi turniiri kaheksandikfinaalis.

Edu Pariisis ja eelmistelgi turniiridel polnud juhus – eestlanna pöörab enda sõnul tulemusteks pikka ja rasket tööd. «Eks ma mängisin eelmisel aastal ka hästi, sain häid võite ja nii edasi, aga praegu tunnen end toonasega võrreldes igatepidi vabamalt ja mugavamalt,» kinnitas ta.

Kogu positiivsuse juures jäi paljudel aga märkamata, et Kontaveidi kõrvalt puudub üks oluline inimene: tema treener Glenn Schaap. Pühapäeval kaotas Kontaveit aga ülikindlalt Sloane Stephensile (WTA 10.). Mis juhtus?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles