15-aastane Eesti jetisportlane tuli MMil medalile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Siimann.
Mattias Siimann. Foto: Eesti Veemoto Liit

Itaalias Sardiinias pandi punkt jetispordi MM-sarja teisele etapile ja maailmameistrivõistlustele. Võistlusel osales 149 sportlast 34 riigist. Paljudes klassides sõideti kvalifikatsioone, kuna võistlejate rajale laskmise arv oli piiratud. Kvalifikatsioonist said edasi kõik Eesti sõitjad.

Elu võistluse tegi 15-aastane Karksi-Nuia koolipoiss Mattias Siimann, kes võistles täiskasvanute võistlusklassis Runabout GP4 ja andis väga paljudele meestele silmad ette. Esimeses kahes sõidus oli

Mattiasele harjumatu lendstart, aga kolmandas sõidus oli juba kogemus olemas ning Mattias sai hea lähte ja tuli esimesest pöördepoist välja kolmandana. Terve võistluse säilitas ta oma kohta Taani konkurendi ees, kelle ringiaeg oli Mattiasest kiirem. Kolme sõidu kokkuvõttes Mattiasele maailmameistrivõistluste pronksmedal. MM-tiitel läks Saksamaale ja hõbe Taani.

Teine päevakangelane oli Kätriin Nilbe, kes võistles MM-sarja kuuluvas SKI Ladies GP1 klassis. Esimeses sõidus oli Kätriin neljas ja et leida hoogu lisaks, tehti tänaseks sõiduks väikesed muudatused. Kohe stardist sai Kätriin hästi minema ja terve sõidu suutis ta hoida seljataga MM-sarja liidrit lätlannat Krista Uzaret. Möödunud hooaja maailmameistril Emma-Nellie Ortendahlil start ebaõnnestus ja ta alustas sõitu üsna tagant. Sõidu jooksul suutis ta tõusta kolmandale kohale, aga sellest piisas Kätriinile, et võtta etapilt teine koht ja koguda väärtuslikke MM-arvestuse punkte. Üldkokkuvõttes on Kätriin sarjas peale teist etappi kolmandal kohal.

SKI GP1 klassis olid Stardis Marten Männi ja Markus Lutsokert. Esimeses sõidus lõpetas Markus kaheksandal kohal ja Marten oli kümnes. Teises sõidus sai Markus väga hea stardi, aga stardisirge lõpus tuli kukkumine, kus sai viga põlv ja ta oli sunnitud katkestama. Marten aga kogus iga ringiga hoogu ning lõpetas teise sõidu seitsmendana. Kokkuvõttes Martenile etapilt kaheksas ja Markusele 12. koht.

Runabout GP1 klassis sõitev Anton Pankratov oli eile sunnitud tehniliste probleemide tõttu katkestama, aga täna oli uuesti stardis. Startides rivi lõpust sai Anton hea lähte ja oli esimeses pöördepois üheteistkümnes. Kohta õnnestus veel parandada ning sõit lõppes kuuendal kohal. Kokkuvõttes MM-etapilt kümnes koht.

SKI GP2 klassis lõpetas MM-debüüdi teinud Henry Kiisa võistluse 15. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles